Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas Doma dārzā notiks otrais autorkino vakars

Easyget.lv, 25.07.2013. 09:15

Šodien uz brīvdabas ekrāna Rīgas Doma dārzā būs iespējams skatīties trīs Latvijas jauno režisoru 2011. un 2012. gadā tapušās eksperimentālās īsfilmas
Rīgas Doma dārzā notiks otrais autorkino vakars

25. jūlijā, šīsvasaras otrajā kino vakarā, būs iespējams redzēt Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu, jauno režisoru Madaras Dišleres, Mārtiņa Urķa un Gundara Jakobsona kinostāstus – ”Dzejolis”, ”Lūdzu, netraucēt”, kas ir mākslas un kultūras festivāla ROJAl laureāti, kā arī filmu ”Robeža”.

”Dzejolis” ir melnbalts ekranizējums par dzejnieci Austru Skujiņu, notikumiem, kuri aizvijas līdz viņas pēdējam sarakstītajam dzejolim. Tā balstīta uz reāliem notikumiem, kas risinājušies neilgi pirms rakstnieces pāragrās nāves – darbu, bohēmu, satikšanos ar policistu, kas noved negaidītu pavērsienu virpulī. Izvēle starp padošanos un risku. Filmas režisore M. Dišlere līdz šim veidojusi vairākas īsfilmas, kino industriju kā aktrise sākot iepazīt jau bērnībā, spēlējot Vara Braslas filmā ”Emīla nedarbi”.

Otra šīsnedēļas kino vakara filma ”Lūdzu, netraucēt” ir Mārtiņa Urķa 2011. gada LKA radošās skates darbs. Tuvs ikvienam, jo ir vēstījums par lietām, kuras mums ir svarīgas un jāpaveic. Jautājums tikai, kā to izdarīt? Kā atrast būtiskajam laiku tad, kad svarīgāk šķiet iztīrīt māju vai izdarīt jebko citu.

Savukārt Gundara Jakobsona ”Robeža” ir stāsts par mūsos katrā esošajām robežām.

Kopumā šajos vasaras kino vakaros Rīgas Doma dārzā tiks izrādītas desmit latviešu autorfilmas, kuras tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos. Šogad šis pasākums norisinās sabiedriskajai kustībai Mans Doms, sadarbojoties ar Ditu Rietumu un Lattelecom, ceturtā kino vakara programmā iekļaujot latviešu autorfilmas, kuras pieejamas arī Lattelecom Interaktīvajā Interaktīvās TV video nomātelevīzijā.

Ar visām filmu programmām iespējams iepazīties: http://www.mansdoms.lv/lv/pasakumi/74-kinodoma-darzs

Kino seansa sākums plkst. 23:00. Ieeja kino vakaros bez maksas. Lai atmosfēru ietērptu vēl lielākā labsajūtā, organizatori iesaka uz pasākumu ņemt līdzi siltu pledu un tēju/ kakao termosā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV