Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ceļojošā izstāde – Jāzepa Vītola jubilejas preses konference

Easyget.lv, 25.07.2013. 10:07

Tuvojoties Jāzepa Vītola 150 gadu jubilejai 26. jūlijā, Rakstniecības un mūzikas muzejs ir sagatavojis ceļojošo izstādi – Jāzepa Vītola jubilejas preses konferenci lielizmēra komiksa formātā, informē muzeja pārstāve Maija Treile. Sazinoties ar muzeju, jebkura Latvijas kultūras un izglītības iestāde var uzņemt izstādi savās telpās bez maksas. 
Ceļojošā izstāde – Jāzepa Vītola jubilejas preses konference

Preses konferencē Jāzeps Vītols atbild uz jautājumiem par nozīmīgiem savas dzīves notikumiem un sasniegumiem. Izteikumus par latviešu mūziku un kultūru kopumā, īpaši par savu lomu tajā, Vītols pamato ar personīgā arhīva materiāliem, tādejādi neļaudams muzeja darbiniekiem aizklīst nepamatotos minējumos un apgalvojumos. 

Konferences dalībnieki/izstādes apmeklētāji tiek iepazīstināti ar nozīmīgākajām Vītola darbības jomām, lielāko uzsvaru liekot uz Latvijas akadēmiskās mūzikas laukā paveikto. Izstādes stilistika aicina skatītājus paraudzīties uz klasiķa dzīvi kā uz aizraujošu notikumu virkni, kurā līdzās komponēšanai, pedagoģijai un sabiedriskajām aktivitātēm atrodas vieta arī makšķerēšanai.

Izstādi veido septiņas lielformāta digitālās izdrukas (1,00×1,40m, piekaramas). Izstādi papildina metodiskie materiāli literatūras stundai 7. – 9. klasei un mūzikas stundai 6. – 9. klasei, iegādājami par 1Ls (ar pārskaitījumu).

Ja vēlaties, lai izstāde viesotos jūsu skolā, bibliotēkā vai citā sabiedriskā iestādē, un varat nodrošināt transportu, piesakieties pa tālruni 67227782 vai e-pastu roberts.skrajans@rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV