Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"Local Shift" vasaras skolas pasākumu programma Cēsīs

Easyget.lv, 26.07.2013. 16:10

Rīgas Tehniskās universitātes starptautiskā vasaras skola jau otro gadu pēc kārtas par norises vietu izvēlējusies Cēsis, lai turpinātu studēt pilsētas problemātiku, šoreiz pievēršoties vietējām pārmaiņām, informē Evelīna Ozola.

"Vietējās tradīcijas, vietējie resursi, vietējā ražošana ir tie, kas iezīmē vietu uz globālās kartes un kas padara to tuvu un saprotamu vietējā mērogā. Taču jēdziens "vietējais" laika gaitā mainās, un tam vajadzīga jauna definīcija," skaidro vasaras skolas programmas veidotāji Toms Kokins un Evelīna Ozola.

Vasaras skolas dalībnieki trīs dažādās darbnīcās pētīs veidus, kā veicināt saliedētas kopienas veidošanos, kā stiprināt vietējo identitāti un kā senas prasmes un zināšanas var likt lietā mūsdienās. Izpētes rezultāti un radītās idejas materializēsies izstādē un vairākās telpiskās instalācijās Cēsu vecpilsētā, kuras tiks atklātas 9. augustā.

Arī šogad vasaras skola piedāvā publisku lekciju programmu. Cēsīs viesosies Konstantinos Pantazis, pārstāvot "Point Supreme" — vienu no šobrīd spēcīgākajām grieķu arhitektūras studijām, kuras veidotie astoņi pašiniciatīvas projekti Atēnām veidoja daļu Grieķijas ekspozīcijas 2012. gada Venēcijas biennālē. Nīderlandes dizaineru kolektīvs "La Bolleur" palīdzēs studentiem būvēt vienu no plānotajām instalācijām un lekcijā stāstīs par projektiem Nīderlandē — izbijuša bordeļa telpu pārņemšanu, minigolfu vecā maiznīcā un pašiem savas alus šķirnes radīšanu. Čīles arhitekts Horhe Loboss ( Jorge Lobos ) pievērsīsies koka būvniecības kultūrai Čiloe (Chiloè) salā pie Dienvidamerikas krastiem, dizaina zīmola "Mammu" līdzdibinātājs Fions Dobins (Fionn Dobbin) stāstīs par sociālā biznesa principiem, bet sociālantropologs Viesturs Celmiņš iepazīstinās ar savu pētījumu par Kazaņas vietas naratīvu un sabiedrības atmiņu.

Publiskas lekcijas Cēsu profesionālajā vidusskolā notiks angļu valodā, ieeja bez maksas:

Programma:

30. jūlijs

16.15 Fionn Dobbin
17.30 "La Bolleur"

31. jūlijs

16.15 Viesturs Celmiņš
17.30 Konstantinos Pantazis

5. augusts

17.30 Jorge Lobos

Projektu prezentācijas, izstādes un pilsētvides instalāciju atklāšana9. augustā 15.00 Cēsu profesionālajā vidusskolā Lielajā Skolas ielā 6.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV