Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Filma „Dziesmu svētki – tautas kustība” pieejama bez maksas

Easyget.lv, 29.07.2013. 09:52

Līdz ar Dziesmu un deju svētku izskaņu pie skatītājiem visā Latvijā nonāk Andreja Ēķa producētā dokumentālā filma „Dziesmu svētki – tautas kustība”, kurā, apvienojot līdz šim neredzētus arhīva materiālus ar mūsdienu aktualitātēm, skatītāji varēs izdzīvot Dziesmu svētku stāstu kopš pašiem pirmsākumiem.

Filma ikvienam interesentam bezmaksas pieejama Lattelecom televīzijas platformās – Interaktīvās televīzijas un Smart TV aplikācijas video nomās, kā arī Interneta televīzijā http://www.lattelecom.tv/bezmaksas/dziesmu_svetki_tautas_kustiba/.

„Šī ir pirmā reize, kad filma, apsteidzot kinoteātru ierasto 6-9 mēnešu ciklu, nonāk Lattelecom TV video nomā. Rītdienas TV piedāvājam jau šodien, turklāt video noma ir laba alternatīva kinoteātriem, jo ne visi aizņemtības vai iespēju dēļ var kino apmeklēt,” skaidro Lattelecom Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika.

Dziesmu svētku vēstures stāsts veidots, izmantojot arhīvu kino un fotodokumentu hroniku. Filma vēsta par to, kā no Dikļiem, kur, mācītāja un rakstnieka Jura Neikena aicināti, uz kopkori pulcējās pirmie dziedātāji no visa novada. Tālāk ceļš veda līdz pirmajiem Dziesmu svētkiem Rīgā, kur Latviešu biedrības namā izskanēja Pirmajiem Dziesmu svētkiem Kārļa Baumaņa sarakstītā dziesma, kas kļuva par mūsu valsts himnu „Dievs svētī Latviju”. Šīs dziesmas mūžs ir līdzīgs mūsu Latvijai. Svešu varu nievāta – tautā atzīta un mīlēta.

Filmas veidotāji ir kompānija Platforma, un tā tapusi ciešā sadarbībā ar Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo kultūras centru un Lattelecom. Filmas producents ir Andrejs Ēķis, režisore Ilze Šņore, komponists Mārtiņš Brauns, aizkadra balss Katrīne Pasternaka, scenāriste Ilona Bērziņa un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore Ilma Grauzdiņa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV