Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Uz vienu dienu koncertiem durvis vērs Vāgnera zāle

Easyget.lv, 29.07.2013. 13:14 | komentāri (1)

No 4. augusta līdz pat 11. septembrim notiks Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls
Uz vienu dienu koncertiem durvis vērs Vāgnera zāle

Pēc pārtraukuma kultūras vidē ar daudziem krāšņiem koncertiem ir atgriezies Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls, kura ietvaros no 4. augusta līdz pat 11. septembrim priecēs baroka koris Collegium Choro Musici Riga, baroka orķestris Collegium Musicum Riga diriģenta Māra Kupča vadībā, senās mūzikas ansamblis Inégalité Mystique, vēsturisko pūšaminstrumentu ansamblis Stadt-Hautboisten Riga, baroka deju grupa Stellas Upacieres vadībā, kā arī viesi - senās mūzikas ansamblis Capella Sanctae Crucis, un baroka fagotists Alberto Grazzi, informē Rīgas Senās mūzikas centra pārstāve Laura Iesava.

Festivāla centrālais notikums norisināsies 17. augustā - Rīgas svētku ietvaros, kad dienas garumā no plkst 12.00 baroka mūziķi un dejotāji priecēs ar koncertiem Vāgnera zālē, kura tiks atvērta tikai vienu dienu, pievēršot uzmanību šīs kultūrvēsturiskās ēkas liktenim. Plkst 15.30 baroka koris un orķestris klausītāju uzmanībai piedāvā Mišela Rišāra de Lalandes operas Versaļas strūklakas iestudējumu, veltītu Saules karalim.

Vakarā mūziķi dosies uz Rīgas Doma dārzu, kur rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanībai tiks nodots koncerts Rihards Vāgners Rīgā, kurā tiks atskaņoti simfoniskie skaņdarbi un operu fragmenti, kurus savulaik Rīgā diriģējis pats Vāgners. Slavenā meistara lomā šoreiz iejutīsies diriģents Māris Kupčs, Lučijas lomā- soprāns Inga Sļubovska, Oroveso - bass Sergejs Martinovs, virtuozo Š.A.Berio fantāziju vijolei ar orķestri solo atskaņos starptautisko konkursu daudzkārtējs laureāts Arnolds Kupčs.

Pirmais festivāla koncerts notiks 4. augustā plkst 18.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, kur piedalīsies senās mūzikas ansamblis Inégalité Mystique.

Pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Rīgas Senās mūzikas centram, visos koncertos ieeja bez maksas.

Par turpmākajām festivāla norisēm sekojiem mūsu mājas lapā www.earlymusic.lv, kā arī www.facebook.com, www.twitter.com www.draugiem.lv un citviet.

Foto: Baroka orķestris Collegium Musicum Riga diriģenta Māra Kupča vadībā. Foto (c) Kaspars Garda

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV