Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

FotoAkadēmija piedāvā fotoplenēru jauniešiem

Easyget.lv, 30.07.2013. 09:17

FotoAkadēmija pirmo reizi piedāvā apmeklēt Vasaras Fotoplenēru jauniešiem, kura laikā nedēļas garumā tiks sniegtas gan praktiskās, gan arī teorētiskās zināšanas, informē Fotoakadēmijas pārstāve Elēna Silāja.

Fotoplenēru apmeklēt aicināti vidusskolas vecuma jaunieši, gan ar priekšzināšanām fotogrāfijas jomā, gan bez tām. Kursa mērķis ir ieskicēt fotogrāfijas attīstību no pašiem pirmssākumiem līdz digitālajai fotogrāfijai, apgūt fotoaparātu tehnisko uzbūvi un eksponēšanas pamatus, fotogrāfiju digitalo pēcapstrādi, kā arī iepazīties ar dažādiem fotogrāfijas žanriem, aplūkot kompozīcijas pamatus fotogrāfijā u.c. Katru dienu ir paredzēta praktiskā darbošanās plenērā un fotogrāfiju analīze.

„Mūsdienās fotogrāfija ir kļuvusi par sociālu rituālu. Ja notiek kāds ievērības cienīgs pasākums, ir grūti atrast kādu, kas nefotografē. Bildē visi – ar nopietnām kamerām, ar telefoniem. Tomēr galvenais vienmēr – kāds ir rezultāts? Šis jautājums ir tik pat svarīgs, kā slēdža nospiešanas brīdis”, saka kursa pasniedzēja Gunta Andersone un aicina iegūt iespējami labāko un efektīgāko attēlu, kādu vien konkrētā kamera spēj tehniski nodrošināt.

Gunta Andersone fotogrāfiju mācījusies Ogres fotostudijā pie Egona Spura. 20. gs. deviņdesmitajos strādājusi presē. Paralēli tam vadījusi jauniešu foto pulciņu Rīgas jauno tehniķu stacijā, vēlāk Tehniskās jaunrades namā „ANNAS 2”. Līdz 2012 gadam vadījusi fotogrāfijas programmu Latvijas kultūras koledžā, lasījusi lekcijas studentiem.

Piedalījusies izstādēs: 2002.g. fotoizstāde "Tepat, aiz loga" Latvijas Dabas muzejā ar LKKF atbalstu; 2004. g. kopā ar A.Gulbe, A.Grosšteins "36 kadri Alberta ielā 1"; 2007. g. kopā ar K.Kalns, H.Liepiņš "Aiz stūra" Andrejsalā, Metināšanas darbnīcā.

Kursā paredzētas piecasa nodarbības. Kurss latviešu valodā notiks pirmdien, otrdien, trešdien, ceturdien, piektdien, no 12.08. – 16.08.2013., 10:30 – 16:30, bet kurss krievu valodā, sākot no 19.08. – 23.08.2013., 10:30 – 16:30. Dalības maksa par visu kursu – 149 LVL. Pēc kursa beigšanas dalībnieki saņem apliecības. Nodarbības notiks FotoAkadēmijā, Dzirnavu ielā 20 un tuvējos Rīgas parkos. Vairāk: www.fotoakademija.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV