Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Kuldīgā notiks ISSP vakaru lekciju programma par fotogrāfiju

Easyget.lv, 30.07.2013. 10:59

ISSP laikā ikviens fotogrāfijas interesents ir aicināts uz unikālu lekciju un prezentāciju programmu, kuras ietvaros ik vakaru no 4. līdz 9. augustam uzstāsies ISSP meistari un uzaicinātie viesi.
Kuldīgā notiks ISSP vakaru lekciju programma par fotogrāfiju

Kuldīgas novada Pelču pilī, sestdien, 3. augustā, sāksies Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (International Summer School of Photography, turpmāk ISSP), kur jaunos fotogrāfus izglītos pasaulē pazīstami fotomeistari, informē Liāna Beņķe. 

Profesionāļu aprindās par Eiropā labāko dēvētajā fotogrāfijas vasaras skolā šogad piedalās 72 fotogrāfi no 24 pasaules valstīm, kas atlases kārtībā guva iespēju piedalīties vienā no sešām meistarklasēm.

Šogad ISSP meistardarbnīcas vada: māksliniece un pasniedzēja Estere Teihmane, kura savos pārlaicīgajos darbos apvieno fotogrāfijas, kolāžas un glezniecības tehnikas; viens no pazīstamākajiem ASV laikmetīgajiem fotogrāfiem Tods Haido; daudzkārtējais “World Press Photo” un citu balvu laureāts, fotožurnālists Jurijs Kozirevs kopā ar “Russian Reporter Magazine” fotoredaktoru Andreju Poļikanovu; atzītā Somijas pašportretiste un starptautisku balvu ieguvēja Elina Broterusa; fotogrāfijas kurators un fotogrāmatu speciālists Teuns van der Heidens, kurš vadīs grāmatu taisīšanas darbnīcu; Francijas fotožurnālistikas pionieris Jans Morvans, kas veidojis reportāžas pasaules ietekmīgajiem izdevumiem dažādās konflikta zonās.

Katru vakaru Pelču pilī notiks publiskās lekcijas un radošās tikšanās, uz kurām ISSP organizētāji aicina visus, kam interesē fotogrāfija. Lekcijas notiks angļu valodā, ieeja - bez maksas. Naktsmītnes Pelčos ir iespējams sarunāt, laicīgi kontaktējoties ar organizatoriem.

ISSP vakaru publisko pasākumu programma

Svētdiena, 4. augusts

  • 20:00 - 21:30 “Avoti un ietekmes” - publiskā lekcija, Tods Haido (Todd Hido, US). Savos darbos Tods Haido pēta mūsdienu Ameriku, koncentrējoties uz pilsētu un priekšpilsētu ainavām, kas viņa darbos iegūst tādu kā saldsērīgu spozmi.
Lekcijas laikā Tods rādīs savas sērijas un iepazīstinās publiku ar savu darbu tapšanas procesu, kā arī ar saviem ietekmes avotiem.

Pirmdiena, 5. augusts

  • 20:00 - 21:30 Pirmā daļa : “Meklējot zibeni - stāsti par mīlestību un zaudējumu” - publiskā lekcija, Estere Teihmane (Esther Teichmann, DE/US/UK). Lekcijā Estere Teihmane pievērsīsies saiknei starp zaudējumiem, iekārēm un fantāzijām, sasaistot psiholoģiju, filozofiju un fikciju ar meklējumiem savā daiļradē, 
  • 21:30 - 23:00 Otrā daļa: “Fotogrāmatas skaistums” - Teuns van der Heidens (Teun van der Heijden, NL). Kādi spēki veido mūsu spriedumus par to, kas ir vai nav skaists mākslā, un kas mums ļauj par to spriest fotogrāmatā? Pazīstamais fotogrāfijas kurators Teuns van der Heidens savā lekcijā apskatīs to, kā tehnoloģiskas izmaiņas un nobīdes iespaido mūsu skatījumu uz fotogrāmatu.

Otrdiena, 6. augusts

  • 20:00 - 22:00 Publiskā lekcija - Jans Morvans (Yan Morvan, FR). Lekcijā Jans Morvans – fotožurnālists ar 40 gadu pieredzi visā pasaulē - rādīs divas sērijas: “Bandu stāsti” par Parīzes bandām, kā arī “Mondosex”.

Trešdiena, 7. augusts

  • 20:00 - 21:30 Pirmā daļa: “Noķerts: mīļākie fotostāsti no Russian Reporter Magazine” - Andrejs Poļikanovs (Andrei Polikanov, RU). Andrejs Poļikanovs fotožurnālistikā darbojas jau no 90. gadu sākuma, un kopš 2007. gada ir galvenais foto redaktors Russian Reporter Magazine. 
  • 21:30 - 23:00 Otrā daļa: publiskā lekcija - Jurijs Kozirevs (Yuri Kozyrev, RU). Jurijs Kozirevs pēdējo 25 gadu laikā ir dokumentējis dzīvi zemes “karstākajos punktos” un kara apstākļos, un lekcijas laikā rādīs darbus un stāstīs par savu pieredzi.

Ceturtdiena, 8. augusts

  • Laikmetīgo pašportretu projekts: 20:00 - 21:30 Pirmā daļa: “Laikmetīgo pašportretu” projekta prezentācija no Turku, Somijā - Taina Erevara (Taina Erevaara, Turku mākslas akademijas Vizuālas mākslas nodaļas direktore, FI). Savā lekcijā Taina Erevara rādīs starptautiskā projekta “Laikmetīgi pašportreti” rezultātus, kas tapuši Turku, Somijā, sadarbībā ar Turku Mākslas akadēmiju.
  • 21:30 - 23:00 Otrā daļa : “Pēc 12 gadiem: savas daiļrades apskats” - publiskā lekcija - Elīna Broterusa (Elina Brotherus, FI/FR). Elīnas Broterusa lekcijā atskatīsies uz saviem darbiem, kas bieži tapuši pašportretu formā – tie ir ļooti personīgi, bet reizē nes universālu vēstījumu par cilv;eku pardzīvojumiem, attiecībām, mīlestību.

Piektdiena, 9. augusts

  • 20:00 - 22:00 ISSP dalībnieku darbu prezentācija (projekti, kas tapuši pirms ISSP)

Sestdiena, 10. augusts (Kuldīgā)

  • 19:00 - ISSP 2013 gala darbu izstādes atklāšana Kuldīgas Mākslas namā
  • 22:30 - ISSP gala darbu projekcijas Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī "Goldingen Cinemas"
  • Saistītā programma Rīgā

Pirmdiena, 12.augusts

  • 17:30 - izstādes "Dzīslas" atklāšana un fotogrāfu Andersa Petersena & Džeikoba Aue Sobola publiskās lekcijas Latvijas Mākslas akadēmijas izstāžu zālē. Organizē Ziemeļvalstu ministru padome un Rīgas Fotomēnesis 2014.

Otrdiena, 13. augusts

  • 18:30 - publiskā lekcija: Tods Haido (Todd Hido, US) kino Splendid Palace Mazajā zālē, Elizabetes 61 


Vairāk informācijas un detalizēta programma: http://www.issp.lv/en/summer-school/2013/news/issp-2013-vakaru-programma, liana@issp.lv, +371 27842875

Foto: Publicitātes foto, (c) Estere Teihmane

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV