Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Piektie Ritma svētki notiks Ventspilī

Easyget.lv, 30.07.2013. 13:06

Ostas Promenādē šīs nedēļas nogalē, 3.augustā, piektie Ritma svētkos gaidāmi mākslinieki uz divām skatuvēm, jaunas performances un vakara noslēguma priekšnesums.
Piektie Ritma svētki notiks Ventspilī

Ritma svētki būs daļa no plašās Ventspils pilsētas svētku programmas, informē Ritma svētku projekta vadītāja Rebeka Gaiša-Vīksna.

Elektronika, etno un steps

Šogad Ritma svētku programma veidota jo īpaši krāsaina. Uz vienas skatuves tiksies gan elektroniskā un akadēmiskā mūzika, gan afro un sambas ritmi, taču kopīgais būs ritma instrumentu prioritāte visos priekšnesumos. Lielās skatuves (pie Vecā spīķera) programmu atklās grupa Pērkonvīri. Koncertā Pērkonvīru pasaka apvienojas tradicionālā stāstniecība, latviešu tautas mūzikas motīvi un pasaules mūzikas iespaidi. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt dažādus ritma instrumentus: gan iespaidīga izmēra celma un īstas vara bungas, gan no dažādām kultūrām nākušus un arī pašu rokām gatavotus perkusiju instrumentus– gongus, māla podus, zvanus. Ritmiskajā pulsā ieaudīsies kokles un pūšamie instrumenti, kas veidos melodiskus ceļojumus. Ar dzīvu un karstasinīgu priekšnesumu sekos brazīļu perkusiju virtuozi Samba de Riga, kas spēlē Rio karnevāla ritmus. Rihards Zaļupe un Kaspars Kurdeko priecēs ar ELEKTRO SIMFONIAs atjaunotās versijas pirmatskaņojumu. Koncertā būs dzirdamas oriģinālkompozīcijas un solo performances, kurās izmantota elektronika un ekspresīva savstarpējā interakcija, te mūziķi izmantos gan akustiskos instrumentus (perkusijas, bungas, marimba), gan elektroniku un dažādus audio efektus, kas papildinās kopējās skanējuma nianses un vizuālās performances. Svētku viesus citās noskaņās ievedīs Dj Rudd ar kolēģiem, buņģieriem, ZZ Aleksi un Edgaru Viļumu (Triānas parks). Dienas programmas izskaņā ar īpaši sagatavotu programmu uzstāsies Ritma svētku idejas autori un īstenotāji, ritma apvienība Pulsa efekts. Grupai priekšnesuma laikā pievienosies gan vokāli Leila Alijeva, trio Limonāde, gan Dj u.c. mākslinieki.

Steps, džambis un mucu ansamblis

No 13.00 uz mazās skatuves pretī kuģīša Hercogs Jēkabs piestātnei sāksies krāsaina programma, kuru veidos gan pieredzējuši mūziķi, gan ritma instrumentu audzēkņi. Šeit uzstāsies gan vokālo perkusiju pavēlnieks Beatbox Guncha, gan Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente Madara Jansone ar grupu (marimba un citi sitamie instrumenti). Dienas gaitā bungas mīsies ar deju – performances sniegs stepa trio Soul Tap kopā ar draugiem, džeza mūziķiem, afro perkusiju skanējumu demonstrēs ansamblis Afropulss, estrādes bungu komplekta iespējas demonstrēs Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un Oļģerta Dreimaņa Salaspils Mūzikas skolas audzēkņi, bet ritmu uz priekšmetiem iznesīs Dzintara Vīksnas ansamblis Radiridirī no Vilzēniem (Limbažu raj.). Mūzikas improvizators Jakovs Sultans demonstrēs pašgatavotu instrumentu skanējumu- gan t.s. hang drums, gan stabules, flautas un Austrālijā bieži spēlētu instrumentu didžeridū prototipu. Brazīliešu perkusionists Tiago Loei aicinās skatītājus apgūt latīņu perkusiju ritmus, meistarklases vadīs arī stepa dejotājas, afro un sambas instrumentu spēlētāji! Tajās varēs iesaistīties ikviens interesents, ar instrumentiem un stepa kurpēm nodrošinās paši mākslinieki.

Klapītes, šeikeri un krāšņs noslēgums

Līdzās skatuvēm un meistarklasēm, skatītājam būs iespēja uztaisīt sev kādu no piedāvātajiem ritma instrumentiem instrumentu darbnīcā. Pēc izvēles varēs izgatavot šeikeri, klapītes, vai tirkšķi. Šo instrumentu reālo skanējumu arī varēs redzēt un dzirdēt grupas Pulsa efekts performancē. Ritma svētku noslēgums būs skatāms vakarā, 21.30, kad uz Lielās skatuves kāps Pulsa efekts kopā ar vairākiem dienas daļas dalībniekiem, kā arī mūziķiem Inesi Bērziņu (vokāls), Rihardu Lībieti (ģitāra) un Andreju Jeziku (bass) un Dj Krii.

Visas Ritma svētku aktivitātes, pateicoties Ventspils pašvaldības atbalstam, būs bez maksas. Vairāk informācijas www.ritmasvetki.lv

Foto: Samba de Riga. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV