Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Tērvetē notiks Seno tradīciju festivāls

Easyget.lv, 30.07.2013. 13:44

10. un 11. augustā Tērvetē norisināsies Seno tradīciju festivāls ar koncertiem, senajiem rituāliem, amatnieku prasmju demonstrējumiem, pagānu un bruņinieku turnīriem, senajām rotaļām bērniem, informē festivāla koordinatore Ilona Līduma.
Tērvetē notiks Seno tradīciju festivāls

Pilskalna pakājē atkal mirdzēs šķēpi un rotas, iejusties senās dzīves ritmā palīdzēs vairāk nekā četrdesmit folkloras kopas un vēstures rekonstrukcijas klubi no Latvijas un ārzemēm. Sestdien plkst. 12.00 notiks festivāla dalībnieku gājiens un svētku atklāšana Tērvetes estrādē ar koncertiem un cilvēka dzīves gājumu rituālu izspēli visas dienas garumā. Plkst. 20.30 sāksies grupu „Iļģi” un ”Skyforger” koncerts.

Savukārt netālu esošajā Senajā apmetnē aiz Tērvetes pilskalna tiks radīta vīzija ar izbūvētu 13.gs. zemgaļu sētu, ap kuru grupēsies vairāki desmiti pašmāju un viesu celtas senlaicīgas teltis cīnītajiem un amatniekiem. Divu dienu garumā te tiks demonstrēts 9.-13. gs. dzīvesveids, apmeklētājiem rādot amatu prasmes, jātnieku paraugdemonstrējumus, senās Zīlēšanas rituālus, māla podu apdedzināšanu, krāsns kurināšanas un pirts rituālus. Vīri no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Igaunijas demonstrēs seno cīņu mākslas gan Baltijas reģiona karavīru turnīrā, gan komandu cīņās, gan kaujā pie pilskalna „Zemgaļi atvaira sirotājus”. Ikviens varēs vērot kaujā kritušā vadoņa kremēšanas rituālu pie Svētā kalna, kā arī ziedošanu auglības dieviem un uguns rituālu. Arī te abas dienas koncertēs folkloras kopas un darbosies amatnieku tirdziņš. Festivāla apmeklētājiem iejusties senatnes dzīves ritmā palīdzēs iespēja greznoties senajos tērpos, izmēģināt šaušanu ar loku un apgūt senās amatu prasmes.

Festivāls tiek organizēts Centrālās Baltijas jūras reģiona sadarbības programmas 2007. -2013. projekta ”Senās kulta vietas – nozīmīgs vides un kopēju identitāti veicinošs elements Baltijas jūras reģionā” ietvaros.

Seno tradīciju festivāla pasākumos un koncertos – apmeklētājiem ieeja bez maksas.

Svētkus organizē Tērvetes vēstures muzejs un biedrība „Latviešu karavīrs”.

Vairāk: www.lielkenins.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV