Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Golfa straume zem ledus kalna” saņem divas balvas filmu festivālā Portugālē

Easyget.lv, 30.07.2013. 14:22

Jevgēņija Paškeviča filma „Golfa straume zem ledus kalna” Avansas filmu festivālā saņēma īpašo žūrijas balvu un balvu par labāko operatora darbu
„Golfa straume zem ledus kalna” saņem divas balvas filmu festivālā Portugālē

Jevgēņija Paškeviča filma „Golfa straume zem ledus kalna saņēma īpašo žūrijas balvu un balvu par labāko operatora darbu, kas tika piešķirta Gintam Bērziņam un Valērijam Martinovam, informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Avansas filmu festivāls, kas šogad notiks no 24. līdz 28. jūlijam, izveidots 1997. gadā un kopš tā laika apliecinājis savu vietu Eiropas festivālu vidū. Festivālā tiek vērtētas ne tikai spēlfilmas, bet arī televīzijas, video un multimediju projekti, organizētas dažādas darbnīcas un semināri.

2013. gadā Avansas filmu festivāls aizsākās Latvijā - 23. aprīlī Alūksnes Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā „Pa GALMS” tika demonstrētas astoņas animācijas īsfilmas no iepriekšējā gada festivāla konkursa skates. Tā ir pirmā reize, kad festivāls sadarbojas ar kādu no Baltijas valstīm. Avansas festivāla filmu izlases iepriekš demonstrētas arī citviet ārpus oficiālās norises vietas, piemēram, Kubā, Francijā, Grieķijā, Itālijā un Japānā.

Filma „Golfa straume zem ledus kalna” starptautisko pirmizrādi piedzīvoja Maskavas starptautiskajā filmu festivālā, savukārt Latvijas filmu festivālā Lielais Kristaps 2012 atzīta par labāko spēlfilmu, apbalvojumu saņēma gan filmas režisors, gan operators Gints Bērziņš, mākslinieki Jurģis Krāsons un Pāvels Parhomenko, kā arī skaņu režisors Anrijs Krenbergs. Filma tapusi ar Nacionālā Kino centra, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas atbalstu. Filma „Golfa straume zem ledus kalna” ir starptautiska mēroga kino projekts, kura tapšanā piedalījušies aktieri un kino profesionāļi no Latvijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas.

Filmas stāstu scenārija autors un režisors Jevgeņijs Paškevičs veidojis pēc franču rakstnieka Anatola Fransa darbu motīviem, mītiskos priekšstatus un acīm redzamo patiesību apvienojot savdabīgā kolāžā un caur trīs laikmetu prizmu rādot mūžseno drāmu par Cilvēku un Dabu, kas ir nepiepildāma savās alkās radīt un iznīcināt. Dabas tēlā atklājas Bībeles leģenda par Lilitu – sievieti, kas radīta nevis no Ādama ribas, bet gan no māla kā pats Ādams. Ar pirmdzimto grēku neaptraipītajai Lilitai nav dvēseles, viņa ir nemirstīga un spēj mainīt savu veidolu. Viņa pakļauj visus vīriešus neatkarīgi no viņu gribas un pamet tos, nolemjot nāvei - fiziskai vai garīgai.

Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV