Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šogad Vēsturisko filmu skate Cēsīs veltīta viduslaiku sabiedrības daudzveidībai

Easyget.lv, 31.07.2013. 10:56

No 9.līdz 11.augustam Cēsu viduslaiku pilī norisināsies gadskārtējā Vēsturisko filmu skate „Oratores, Bellatores, Laboratores”.
Šogad Vēsturisko filmu skate Cēsīs veltīta viduslaiku sabiedrības daudzveidībai

Vēsturisko filmu skates rīkotāji aicina ikvienu baudīt izcilas vēsturiskās filmas dzīvā, vēsturiskā vidē un šogad piedāvā Cēsu astoņsimtgadei un viduslaiku sabiedrībai veltītu filmu programmu, kuru 10.augustā papildinās daudzveidīga viduslaiku vēstures rekonstrukcijas pasākumu programma (Cēsu pils viduslaiku diena), informē Vēsturisko filmu skates direktore Elīna Kalniņa.

Ceturtā vēsturisko filmu skate aktualizē jautājumu: kāda īsti bija sabiedrība, kuras laikā Cēsīs tapa pils? Mūsdienu cilvēka kultūrvēsturiskajā apziņā joprojām dzīvs ir viens no formālajiem viduslaiku sabiedrības iedalījumiem garīdzniekos, bruņiniekos un fiziskā darba veicējos. Šogad vēsturisko filmu skate ir veltīta šī priekšstata pārskatīšanai un dekonstrukcijai, aicinot skatītājus ieraudzīt viduslaiku sabiedrību daudzveidīgāku, nekā par to ierasts domāt.

Skate tiks atklāta pils Mestra zālē 9.augustā ar norvēģu filmu „Gaišredzīgā”. Pirms filmas demonstrācijas par filmas tapšanu stāstīts filmas scenārija autore Anja Breiena (Norvēģija).

Trīs dienās divās Cēsu pils Rietumu torņa zālēs un, iestājoties vakara krēslai, brīvā dabā uz lielā ekrāna pils pagalmā tiks izrādītas sešas spēlfilmas, viena dokumentālā filma un četras animācijas filmas bērniem.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodās ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Biļetes uz skates filmām var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā.

Plašāka informācija par skates programmā iekļautajām filmām pieejama skates mājas lapā : www.filmuskate.cesis.lv.

Foto: Vēsturisko filmu skate Cēsīs. Foto (c) K.Kurcens

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV