Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Valmieras teātris sāk jauno sezonu

Easyget.lv, 31.07.2013. 13:56 | komentāri (1)

Teātris jaunajā sezonā plāno iestudēt 12 jaunas izrādes
Valmieras teātris sāk jauno sezonu

30. jūlijā ar kopsapulci, tradicionālo fotografēšanos un izrādi „Zojkina kvartira” jauno sezonu uzsāka Valmieras drāmas teātris. Tūlīt pēc tam sākās mēģinājumi, bet augustā un septembra sākumā notiks viesizrādes Rīgā, lai parādītu pagājušās sezonas labākos iestudējumus, informē teātra pārstāve Zane Peļņika.

Nākamās sezonas darba plānā paredzētas 12 jaunas izrādes, ko iestudēs gan štata režisori Felikss Deičs, Varis Brasla un Mārtiņš Eihe, gan, kā tas pēdējos gados ierasts Valmieras teātrī, jauni un daudzsološi režijas spēki. Repertuārā vienādās proporcijās būs pārstāvēta gan pasaules un latviešu literatūras klasika, gan mūsdienu dramaturģija. Jaunajā sezonā aktieru ansamblim pievienosies LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas programmas absolvente Rūta Dišlere, kura debitēs Feliksa Deiča iestudējumā oktobrī.

Jau 14.augustā paredzēta pirmizrāde amerikāņu dramaturga Leonarda Gerša lugai „Taureņi ir brīvi”, ko kā diplomdarbu iestudē Latvijas Kultūras Akadēmijas Režijas mākslas nodaļas absolvents Reinis Suhanovs. Savukārt 22. septembrī Indras Rogas režijā parādīsies savdabīgs turpinājums izrādei „Zojkina kvartira”, proti, Borisa Pasternaka Nobela prēmiju saņēmušā romāna „Doktors Živago” krāšņais iestudējums – vēstījums par cilvēku un nāciju likteņiem laikmetu griežos.

No 5. augusta līdz 8. septembrim dažādās spēles vietās notiks tradicionālā teātra viesošanās Rīgā. Nacionālā teātra Lielajā zālē tiks spēlēta M.Bulgakova „Zojkina kvartira” (rež. I.Roga), V.Šekspīra „Makbets” (rež. V.Nastavševs), R.Blaumaņa „Raudupiete” (rež. E.Seņkovs) un R.Kavozi „Aprēķina laulības” (rež. Dž.Dž.Džilindžers), bet Jaunajā zālē - A.Mardaņa „Mātes un meitas” (rež. I.Mičule),

Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāms A.Čehova „Mežainis” (rež. F.Deičs) un A.Lapiņa „Klaidoņa lūgšana” (rež. V.Brasla). Savukārt teātra mājā „Zirgu pasts” skatītāju vērtējumam tiks nodots šīs sezonas pirmais jauniestudējums L.Gerša „Taureņi ir brīvi” (rež. R.Suhanovs) un jau atzinību guvusī A.Strindberga „Jūlijas jaunkundze” (rež. V.Nastavševs).

Oktobrī paredzētas Valmieras teātra 90 gadu jubilejas svinības, ko atzīmēs ar grāmatas par Valmieras teātri un diska ar dziesmām no Valmieras teātra izrādēm izdošanu.

Foto: Valmieras teātra kolektīvs. Foto (c) Juris Kmins

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV