Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Aleksas Bledelas loma filmā „Violeta un Deizija” – visekstremālākā aktrises karjerā

Easyget.lv, 01.08.2013. 15:42

Aktrise Aleksa Bledela guva popularitāti, filmējoties seriālā „Gilmoru meitenes”. Viņa nolēma šķirties no jaukās meitenes tēla un kriminālkomēdijā „Violeta un Deizija” spēlēt pasūtījuma slepkavu.

31 gadu vecā aktrise ar mazas meitenes vaibstiem piedalījās Džefrija Flečera rīkotajā kastingā. Aleksai nejauši iedeva izlasīt Violetas dialogu. „Izlasījusi tekstu, es sapratu, ka šī loma ir īpaša. Violeta ir ļoti savāda meitene. Es sāku tēlot, mēģināju mainīt intonāciju, skatienu un ķermeņa valodu, līdz Džefriju ieinteresēja viens no tēliem. Kad Sīrši uzaicināja lasīt dialogu, no mums iznāca lieliskas, nedaudz sirreālistiskas draudzenes. Tieši tādas grupa arī meklēja.”

Aktrise neslēpa, ka piekritusi tēlot šo lomu personisku iemeslu dēļ: „Šī loma vajadzīga manai karjerai un pieredzei. Es zinu, iemiesot neatkārtojamu raksturu – tas ir viens no galvenajiem un pašiem grūtākajiem aktiera uzdevumiem. Violeta ir tumša persona, viņa kardināli atšķiras no manām iepriekšējām lomām.”

Aleksa nenoliedz, ka loma filmā „Grēku pilsēta” atšķiras no iepriekšējām lomām, tomēr Violeta bijusi visgrūtākā. „Viņa daudz ko pieredzējusi un pārcietusi, viņa ir stipra un piesardzīga. Skatītāji nesaprot, kas viņai padomā, un, šķiet, arī viņa pati to nesaprot. Cenzdamās izgāzt emocijas, nomāktā un nervozā meitene kļūst par slepkavu, un viņas draudzenei arī jābūt slepkavai,” saka Aleksa.

Spēlējoties ar ieročiem, meitenes sastop pēdējo upuri – uz nāvi slimu vīrieti, ko tēlo Dž. Gandolfīni. Režisoram izdevies savīt kopā komēdiju, sirreālismu un noziegumus, rādot to visu skatītājiem slepkavu un upura skatījumā. Patētisks absurds, pusaudžu naivums un pēdējie elpas vilcieni – tas viss apliecina uzņemšanas grupas meistarību; gaidāmi neaizmirstami iespaidi. Filma „Violeta un Deizija” Latvijas kinoteātros tiks demonstrēta no 26. augusta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV