Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

2ANNAS 2013 devīze - Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta

Easyget.lv, 02.08.2013. 09:59

Rīgas Starptrautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS turpmāk notiks oktobrī, šogad kino svinības rīkojot no 21. līdz 27. oktobrim.
2ANNAS 2013 devīze - Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta

„Apgalvot, ka šogad Latvijā visaptveroša kino festivāla, kas iepazīstinātu ar aktuālākajām pasaules kino tendencēm 2013. gadā nebūs, ir pārsteidzīgi,” pauž festivāla 2ANNAS producente Amanda Boka.

Šogad festivāla komanda strādājusi ar dubultu sparu, vasarā gan savus lielos, gan mazos skatītājus satiekot Rīgas radošajos kvartālos un lielākajos brīvdabas festivālos „Positivus” un „Laba Daba”. Festivāls ar viesprogrammām piedalījies vairākos Eiropas kino notikumos, arī pašmāju „Rojal”. Septembrī 2ANNAS piedalīsies „Baltajā naktī” starptautiskajā laikmetīgās mākslas festivāla „Survival Kit 6” ietvaros. Taču kulminācija gaidāma oktobra nogalē, kad kino faniem 2ANNAS piedāvās labākās īsfilmas no visas pasaules. „Īsfilma ir formāts, kas atspoguļo mākslinieciskās un tematiskās tendences, kas pilnmetrāžas filmās būs vērojamas tikai pēc trīs līdz četriem gadiem,” saka producente.

Baltijas un Starptautiskā konkursa īsfilmu programmās gaidāmas Oskaram, Kannu Palmas zariem un Berlināles lāčiem nominētās filmas. Līdzās tam kinoteātros noritēs ārpuskonkursa programma, šogad pievēršoties sievietei kino visdažādākajos aspektos.

2ANNAS 2013 devīze: „Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta”. „Mēs piedāvāsim hronoloģiski izvērstu 20. un 21. gs. kinovēstures un feminisma domas griezumu, Latvijas sieviešu kino izlasi un pēdējā laika skandalozākos jauno mākslinieku darbus no visas pasaules - īsformātā un pilnmetrāžā,” komentē festivāla programmu direktore Anna Veilande – Kustikova.

2ANNAS savu skatītāju lutinās ar avangarda spīdekļiem kinematogrāfā: Maiju Derēnu un Žermēnu Dilaku, franču jaunā viļņa pārstāves Agneses Vardā filmu, Austrijas filmu mākslinieces Lindas Kristanellas retrospektīvu. Netrūks arī citu skatītāju un kino industriju izaicinošu mūsdienu darbu. To visu varēs vērot kino teātros Splendid Palace, KSuns un Kino Bize.

Ārpus kino teātra sienām notiks arī citi, ne mazāk intriģējoši pasākumi: neaizmirstamas atklāšanas un noslēguma ballītes, īpaši priekšnesumi un filmu pirmizrādes. Neierasta forma līdzās augstvērtīgam saturam ir 2ANNU vizītkarte.

Informācijai sekojiet: www.2annas.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV