Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Filmas "Džimlai Rūdi Rallallā" varoņi dodas ciemos uz Valmieru

Easyget.lv, 05.08.2013. 10:29

16. augustā plkst.19.00 Valmieras estrādē būs skatāma brīvdabas izrāde "Džimlai Rūdi Rallallā", kas tapusi, gaidot filmas "Džimlai Rūdi Rallallā" pirmizrādi.

"Džimlai Rūdi Rallallā" ir muzikāli optimistisks koncertuzvedums, kurā filmas varoņi - Latvijas teātra vecmeistari - atklās filmas tapšanas interesantākos stāstus, dziedās tautu vienojošas dziesmas un aicinās saglabāt možu garu.

Ja zvaigznes būs labvēlīgas, režisora Māra Putniņa jaunā filma "Džimlai Rūdi Rallallā" pie skatītājiem nonāks jau rudenī, filmas komanda cer - jau septembrī. Atgādinājumam - topošā filma ir traģikomisks stāsts par kāda pansionāta iemītniekiem, kuri, lai palīdzētu Latvijai krīzes situācijā, nolemj rīkoties - viņi atsakās no pensijām un dodas dienēt armijā, bet sirmo armijnieku lomās iejūtas leģendāri latviešu kino un teātra aktieri.

Daļa no viņiem - Jānis Paukštello, Gunārs Placēns, aktrises Velta Skurstene, Irina Tomsone, kā arī ilggadējais operetes solists un direktors Juris Pučka - ar filmas veidotāju labvēlību dodas pie skatītājiem ar pašu radītu scenāriju, kurā netrūkst nedz viņu stāstu par filmas tapšanas notikumiem, ne pašu dzīvēs pieredzētu nopietnu un ļoti nenopietnu tēmu. Kā teica koncertuzveduma producente Laila Ilze Purmaliete, stāsts būs par to, kā visiem kopā dzīvi Latvijā padarīt labāku un skaistāku.

Velta Skurstene, tāpat kā kolēģi, filmā darbojas ar īsto vārdu, dodoties militārā dienestā "Senioru rotā". "Bija jauki, ka armijā satikāmies vesels pulks aktieru no visiem teātriem - Liepājas, Valmieras, Rīgas. Lielākā daļa - seniori," smaida aktrise. Lielākais pārdzīvojums bijis pārvietoties pa Ādažu poligonu smagajā uzkabē, ar šauteni rokā, kā arī piedzīvojums kopā ar Olgu Dreģi, tērptai bruņu vestē un šaujot ar bazuku. Tas bija pasakains laiks, jo bijām visi kopā." Aktrise atzīst - filmā būs traģikomiska nots, ne velti režisoru tās uzņemšanai pamudinājuši arī Labklājības ministres izteikumi, cik liels traucēklis un klapata ir mūsu pensionāri. "Būs smiekli caur asarām. Uzvedumā par to stāstīsim, runāsim. Tā ir tēma, ko vajag atgādināt arī pašiem sev - mēs vēl esam dzīvi, vēl varam un darām."

Kopā ar uzveduma radošo sastāvu ceļos arī "Džimlai Rūdi Rallalā" jaunākais dalībnieks - uzveduma vadītājs un līdzrežisors Mārtiņš Egliens, kuram filmā atvēlēta premjerministra loma. "Mārim Putniņam ideja par filmu dzima krīzes laikā, domājot, kā viņš, kā mākslinieks, var palīdzēt Latvijas valstij tikt ārā no krīzes. Ministru kabineta zālē pieņēmām attiecīgus lēmumus, un tagad skaidri zinu - ministru prezidenta krēsls ir ārkārtīgi ērts, un nebrīnos, ka cilvēki tajā grib ļoti ilgi palikt," smaida aktieris. "Vēlamies vieglā un humorpilnā veidā padalīties ar filmēšanas gaitā piedzīvoto. Visa koncerta laikā kopā ar skatītājiem arī veidosim dziesmu "Džimlai Rūdi Rallalā", ko beigās visi kopā varēsim arī nodziedāt. Turklāt katrs no aktieriem nāk un piedāvā kaut ko savu - koncerts ir ļoti dažāds un interesants. Protams, būs ļoti dzirdētas dziesmas un arī tādas, par kurām nodomāju - kā var būt tik skaista dziesma, bet es to pat ne reizi neesmu dzirdējis!"

Mārtiņš Egliens uzsver, ka uzvedums noteikti nav tikai vecākajai paaudzei adresēts, tas aicina visu paaudžu skatītājus. "Jaunākiem cilvēkiem šī noteikti ir iespēja kaut kādā veidā ieraudzīt dzīvu vēsturi. Tie ir cilvēki, uz kuriem turējās un turas mūsu teātris."
Koncertuzveduma muzikālo noformējumu veido Latvijas Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītājs un komponists Valdis Zilveris, vairākas dziesmas ar Māras Zālītes vārdiem sarakstījusi arī Laila Ilze Purmaliete.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs, elektroniski www.bilesuparadize.lv un Valmieras Kultūras centra kasē. Biļešu cena: no Ls 4,- līdz Ls 6,-.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV