Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Esplanādē iepazīstinās ar Rīgas Fotomēnesis iesildīšanas pasākumiem

Easyget.lv, 05.08.2013. 13:56

Otrdien, 6.augustā, pl.18.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 Rīgas Fotomēneša organizatori iepazīstinās ar šī vērienīgā projekta ievadpasākumiem, kas norisināsies jau šogad augustā un septembrī - sākot ar Andersa Petersena un Jakoba Aues Sobola izstādēm Latvijas Mākslas akadēmijā un beidzot ar Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatas iznākšanu. Tāpat apmeklētājiem būs iespējams uzzināt vairāk par gaidāmo fotomākslas festivālu 2014.gada maijā - Rīgas Fotomēnesi 2014.

„Rīgas Fotomēnesis” aizsāk tradīciju reizi divos gados rīkot foto mākslas festivālu Rīgā. Pirmais „Rīgas Fotomēnesis 2014. Urban Viewfinders” notiks 2014.gada maijā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros. Tā daudzveidīgā programma – izstādes, mākslinieku prezentācijas, sarunas, diskusijas, konkurss, foto-tirgus, projekts pilsētvidē un citas aktivitātes dos iespēju izpaust un apzināt mūsdienu fotogrāfijas aktualitātes ne tikai profesionāliem fotogrāfiem un māksliniekiem, bet uzrunās un iesaistīs visplašāko fotomīļotāju loku.

„Rīgas Fotomēneša 2014” programma aizsākas jau 2013. gadā ar pasaulē atzītu fotogrāfu personālizstādēm – no 12.augusta līdz 12.septembrim būs skatāma zviedru fotogrāfa Andersa Petersena un dāņu fotogrāfa Jakoba Aue Sobola izstāde Rīgā

Šī projekta ietvaros kopš 2013. gada janvāra foto profesionāļiem un amatieriem atklāts fotogrāfiju konkurss „iRiga”, katru mēnesi izsludinot tēmu un labākie saņemtie darbi būs skatāmi izstādē „iRiga” 2014.gada maijā. Augusta tēma – Pilsēta kustībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV