Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Doms bērniem 2013 nāk ar jaunumiem un pārsteigumiem

Easyget.lv, 05.08.2013. 16:32

Sestdien, 10. augustā, jau trešo gadu Rīgas Doma jubileja tiek svinēta ar izglītojošu un izklaidējošu pasākumu „Doms bērniem”, kurā mazajiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties vairāk nekā 20 dažādās aizraujošās darbnīcās, izzināt senās celtnes noslēpumus īpašā ekskursijā, kā arī noslēgumā klausīties koncertu „Sasauc smieklus izklīdušus”.

Svētki, kas 2011. gadā aizsākās kā Doma 800 gadu jubilejas svinību sastāvdaļa, kļuvuši par tradīciju un šogad notiek jau trešo reizi, pulcinot bērnus un viņu vecākus no Rīgas un visas Latvijas. Tā ir diena, kad Rīgas Doma durvis visas dienas garumā ir atvērtas bērniem, ļaujot tiem iepazīt seno celtni, tās noslēpumus un īpašo gaisotni. Te katrs varēs atrast sev interesantu nodarbošanos neskaitāmajās darbnīcās, piedzīvojumu takās un īpašā koncertā. Rīgas Doms un tā draugi ir sarūpējuši 20 darbnīcas, tādas kā, seno mūku rakstības apgūšanu, Doma lielo ērģeļu iepazīšanu un zīmējumu teātri. Drosmīgajiem būs iespēja atklāt vecās baznīcas noslēpumus Piedzīvojumu takās, kurās būs satiekami lauvas, eņģeļi un pat skeleti! Mazākajiem būs vieta, kur no klucīšiem uzcelt pašiem savu Domu, bet lielie varēs doties izzinošā ekskursijā.

Tie, kas piedalījās iepriekšējos „Doms bērniem” svētkos, atceras, ka tika iestudēta speciāli šim pasākumam radīta dzejnieces Ineses Zanderes luga „Pūķa ceļojums”. Nu tā ir pārtapusi brīnišķīgā grāmatā, kuru ilustrējusi māksliniece Gundega Muzikante un, kuras vāki pirmo reizi tiks atvērti tieši šai dienā. Turpat būs aplūkojami un arī pielaikojami modes dizaineres Sonitas Pāvuliņas radītie tērpi no izrādes.

Svētku dienas noslēgumā gaidāms īpašs notikums. Uz koncertu „Sasauc smieklus izklīdušus” Doma dārzā, kurā tiks izpildītas dziesmas ar Inese Zanderes vārdiem aicina Renārs Kaupers un draugi.

Pasākuma sākums 10. augustā pulksten 10.00, ieeja bez maksas.

Doms bērniem 2013 organizē Rīgas Doma draudze, biedrība Ascendum, atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV