Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

El Arte del Tango aizraujošs stāsts par Argentīnu un tango 24 epizodēs

Easyget.lv, 07.08.2013. 16:01

Ceturtdien, 15. augustā, Rīgas Latviešu Biedrībā Starptautiskā Argentīnas tango festivāla Tango Sun Festival ietvaros notiks Argentīnas tango koncerta El Arte del Tango pirmizrāde, informē Tango Sun Festival pārstāve Ginta Opmane.

El Arte del tango ir aizraujošs stāsts par Argentīnu un tango 24 epizodēs, sākot no tango pirmsākumiem līdz pat mūsdienām. Uz vienas skatuves savu prasmi rādīs 14 profesionāli dejotāji no sešām valstīm, tai skaitā dejotāji no Latvijas – Margita Antonova un Zigmunds Āboliņš. Par muzikālo pavadījumu parūpēsies mūziķi no Latvijas - tango kvartets Undertango.

Undertango ir Latvijā populārākais tango ansamblis, kurš aktīvi koncertē kopš 2003. gada. Ansambļa repertuārā ir populāri un mazāk zināmi Astora Piacollas skaņdarbi, tango klasiķu- O.Pugliezes, A.Kanaro, I.Peterburgskaja, O.Stroka darbi, tango no kino filmām (Sievietes smarža, Tango stunda) u.c.

El Arte del Tango ir profesionālo Argentīnas tango dejotāju Huana Camerlingo un Dianas del Valles ideja un horeogrāfija. Huans un Diana dejo un strādā kopā kopš 2002. gada un ir piedalījušies neskaitāmos Argentīnas tango festivālos un šovos gan Eiropā, gan ārpus tās, kā pedagogi un šova dejotāji, priecējot ar savu talantu un horeogrāfijām tūkstošiem skatītāju.

Koncerts El Arte del Tango tiek organizēts 6.Starptautiskā Argentīnas tango festivāla Latvijā Tango Sun Festival ietvaros. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls Tango Sun Festival notiek Jūrmalā un Rīgā jau sesto gadu un vienkopus pulcina vairākus simtus Argentīnas tango dejotājus no visas pasaules.

Koncerta un Tango Sun Festival organizatori: Biedrība Tango Baltica.

Sīkāka informācija mājas lapā: www.tangosunfestival.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV