Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Šovakar noslēdzošais šīs vasaras autorkino seanss Rīgas Doma dārzā

Easyget.lv, 08.08.2013. 09:31

Ceturtdien, 8. augustā, noslēgsies Mans Doms rīkotais vasaras brīvdabas kino vakaru cikls Rīgas Doma dārzā ar autorfilmu - „Leiputrija” un „Par dzimtenīti” . 

8. augustā plkst. 23:00 noslēdzošo reizi šovasar notiks projekta Mans Doms organizēts autorkino filmu vakars, kurā būs iespējams redzēt divus Lailas Pakalniņas un Māra Maskalāna dokumentālos kopdarbus – filmas „Leiputrija” un „Par dzimtenīti”. Pirms filmu seansa notiks saruna ar kino ekspertiem.

Pirmā šī kino vakara filma „Leiputrija” ir kinorežisores L. Pakalniņas dokumentālais stāsts, kas bijis nominēts Eiropas Kinoakadēmijā kā „Eiropas labākā dokumentālā filma”. Ir viena liela pasaule un cilvēkiem katram sava. Bet izrādās, ka vēl ir arī atkritumu tuksnesis – vieta, kurā siltums dzīvo visu gadu un dzīves kūsājums ir nerimtīgs.

Savukārt otra „Par dzimtenīti” ir kinorežisora, operatora M. Maskalāna kopdarbs, sadarbojoties ar pirmās filmas režisori. Šīs filmas izveidei autori iedvesmojās no divdesmit gadus apciemotā Nagļu pagasta – Latgales ciems, ar spēju apburt. Bez burzmas, steigas un kņadas, bet vieta ar pavisam īstiem, pašpietiekamiem cilvēkiem, kas fascinē. Tādi, kas no rūdījuma kļuvuši pavisam atklāti un tīri. Stāsts par tādiem, kas prot dziesmu par dzimteni.
Viņš šogad latviešu uzmanību pievērsa ar fotogrāfiju personālizstādi „Nagļi”, šo projektu sākot veidot pēc filmas pabeigšanas, iedvesmojoties no tās vietas un cilvēkiem. Par labākā operatora darbu šajā filmā 2009. gadā saņēmis Lielā Kristapa apbalvojumu.

Kopumā šajos vasaras kino vakaros Rīgas Doma dārzā tika izrādītas desmit latviešu autorfilmas, kuras tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos. Kino vakari Doma dārzā tiek nodrošināti ar Lattelecom televīzijas atbalstu. Filmas „Leiputrija un „Par dzimtenīti” pieejamas Lattelecom Interaktīvās televīzijas video nomā.

Plašāk par kino vakariem iespējams uzzināt šeit:
www.mansdoms.lv

Ieeja kino vakarā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV