Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Projektā „Teātris.zip” plānots rādīt 30 izrādes

Easyget.lv, 08.08.2013. 15:43

LTV un Borisa un Ināras Teterevu fonda otrās sadarbības sezonā – leģendāru izrāžu izlase ciklā “Teātris.zip”

„Esam priecīgi un pagodināti, ka, pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, mums jau otro sezonu projektā „Teātris.zip” būs iespēja piedāvāt skatītājiem izcilas Latvijas teātra izrādes un papildināt LTV arhīvu ar augstvērtīgiem jaunu izrāžu ierakstiem. Rudens sezonu uzsāksim ar dāvanu mazajiem skatītājiem – Dailes teātra izrādes „Vārnu ielas republika” tiešraidi 1. septembrī un arī turpmāk rādīsim dažādu laiku Latvijas izcilības teātra mākslā,” stāsta VSIA LTV valdes loceklis un programmu attīstības vadītājs Sergejs Ņesterovs, papildinot, ka nākamā izrāde - Latvijas Nacionālā teātra iestudējums „Sapnis par Brodveju” - gaidāma 21. septembrī.

Sākot no 1. septembra, projektā „Teātris.zip” plānots rādīt 30 izrādes. LTV1 demonstrēs ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu veidotos ierakstus - Dailes teātra iestudējumu "Marija Stjuarte", Jaunā Rīgas teātra godalgoto izrādi "Zilā kalna Marta”, leģendāro Tenesija Viljamsa "Ilgu tramvaju " ar Antru Liedskalniņu titullomā un citas izrādes. Sezonas laikā paredzēts ierakstīt 19 izrādes no Latvijas teātru aktuālā repertuāra.

„Latvijas Televīzija dziļi pateicas Borisa un Ināras Teterevu fondam par iespēju realizēt tik vērienīgu projektu, kas atstās šī laika spilgtāko teātra dzīves notikumu liecības nākamajām paaudzēm,” uzsver S. Ņesterovs.

“Latvijas teātra māksla ir mūsu valsts kultūras dzīves fenomens - tās attīstība liecina par sabiedrības un laikmeta zīmēm, Latvijas skatītājs mīl teātri un seko tā aktualitātēm ar neatslābstošu uzmanību. „Teātris.zip” pienesums šī skatuves žanra attīstībā ir patiesi unikāls arī auditorijas paplašināšanas un izglītošanas ziņā ” akcentē mecenāte Ināra Tetereva.

„Sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu LTV skatītājiem iepriekšējā sezonā ir bijusi iespēja redzēt leģendāru iestudējumu un jaunāko izrāžu ierakstus, kas piesaistīja dažādu paaudžu auditorijas interesi. Netieši projekts „Teātris.zip” ir ietekmējis skatītāju interesi par teātra mākslu, kultūras vēsturi un vērtībām Latvijā kopumā, veicinājis un nostiprinājis arī teātra žanra popularitāti skatītāju vidū,” skaidro S. Ņesterovs, papildinot, ka LTV kā sabiedriskajam medijam ir ļoti būtiski piedāvāt augstu novērtētas kultūras vērtības un sniegt iespēju sekot līdzi teātra jaunumiem.

Pagājušajā sezonā „Teātris.zip” nodrošinājis daudzu ievērojamu teātra notikumu pārraides, piemēram, baleta „Riekstkodis” tiešraidi no Latvijas Nacionālās operas abos LTV kanālos, demonstrējis Rūdolfa Blaumaņa 150 gadu jubilejai veltītās leģendārās izrādes „Trīnes grēki” (1983, Liepājas teātris; 1998, Rīgas Krievu teātris), vecmeistara Oļģerta Krodera iestudējuma „Hamlets” tiešraidi no Valmieras Drāmas teātra, „Spēlē, spēlmani!” atjaunojumu Liepājas teātrī, skatītāju iemīļoto dziesmuspēli „Tobago” Dailes teātrī. Pirms izrādēm sarunu raidījumā norit Ojāra Rubeņa vadītā diskusija par demonstrētā iestudējuma vērtībām un kontekstiem mūsdienu dzīves aktuālajās norisēs.

Projekts „Teātris.zip” sabiedrībā guvis plašu pozitīvu rezonansi, iepriekšējās sezonas noslēgumā pulcējot daudzus skatītājus pēdējā raidījuma ierakstā Kalnciema kvartālā.

Plašāka informācija rodama LTV mājaslapā: http://www.ltv.lv/zinas/kultura/teatris.zip/.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.
Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6. novembrī.

2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu „Borisa un Ināras Teterevu fonds”, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā. Saskaņā ar fonda sociālās atbildības konceptu būtiski ir rīkoties racionāli un atbildīgi, lai veicinātu augstāku dzīves līmeni un iniciētu plašas un jēgpilnas pārmaiņas sabiedrībā. Fonds sadarbojas un atbalsta cilvēkus, ieceres un pasākumus, kas atbilst šim konceptam. 2012. gadā fonds atbalstījis 150 dažādu iniciatīvu visā Latvijā. 2011. gadā Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, bet pēc gada abi mecenāti atzīti par Gada rīdziniekiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV