Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Klājā nāk Monikas Zīles romāns “Vīrietis vēsai vasarai”

Easyget.lv, 09.08.2013. 11:10

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis Monikas Zīles romānu “Vīrietis vēsai vasarai”. Tas sola gaumīgu izklaidi gan vasaras atvaļinājumā, gan brīvbrīdī darbdienas vakarā.
Klājā nāk Monikas Zīles romāns “Vīrietis vēsai vasarai”

Pati rakstniece, stāstot par šo romānu, atgādina Zigmunda Skujiņa trāpīgos vārdus, ka pirmā mīlestība ir neganta savedēja – tā saliek kopā tādus, kuri nav viens otram lemti.

“Jā, viņiem nepieder gari, kopā nodzīvoti gadi, rūpes, ķildas un bērnu raudas – vien rozā mākonis, uz kura sēžot abi reiz sajūsmināti raudzījās nākotnē. Tāpēc arī atmiņas par pirmo mīlestību mēdz būt tik skaistas. Esmu sastapusi sievietes, kurām nobriedušā vecumā sāk veidoties jaunas attiecības. Nereti tūdaļ sarosās padomdevēji: kāpēc tev šajā vecumā to vajag, bērni taču ir, labāk dzīvo mierīgi uz priekšu… Renātei gan neviens tā nesaka, tomēr uzrodas iekšējās barjeras.

Pēc daudziem gadiem satiekot Niklāvu, kad abi vēl gana jauni kaislībām, romantiskās jūtas it kā atjaunojas. Taču drīz Renāte saprot, ka nav nemaz viegli pildīt liktenīgās un cauri gadiem lolotās sievietes misiju. Pirmkārt, Niklāvam šī abu jaunā satikšanās ir ļoti nopietna un ar nākotnes plāniem saistīta. Otrkārt, būdama cita vīrieša mīlēta un iekārota, viņa notver sevi arvien biežāk domājam par Raulu: ko vīrs attiecīgā brīdī sacītu, kā rīkotos…

Grāmatā “Vīrietis vēsai vasarai” ir viss vienkopus – romantisku jūtu un kaislību pretrunīgajam virpulim pievienojas politikas un biznesa spēlītes – pat ar kriminālu pieskaņu. Romāna varoņi ir gluži kā dzīvē noskatīti, pat gribas vilkt paralēles ar Latvijā populāriem cilvēkiem – gan grāmatas gaišie ļaudis, gan odiozās personas šķiet pazīstamas.

Pārsteidzošs ir grāmatas nobeigums. Tas vedinās aizdomāties par cilvēka iekšējo spēku, par domu un zemapziņas milzīgo ietekmi un par to, kā mēs spējam aizsargāt savu ģimeni, pašus tuvākos cilvēkus.

Lasot Monikas Zīles romānus, var tikai apbrīnot autores spēju satvert un noturēt lasītāja uzmanību, vedot to cauri intrigu pinekļiem, pagātnes ekskursiem, nākotnes nojausmām, attiecību saspīlējumiem, trijstūriem un pat daudzstūriem. Monikas Zīles izcilā prasme veikli virknēt vārdus un stilizēt dažādus runas veidus liks gan pasmaidīt, gan šausmināties, gan no sirds just līdzi romāna tēlu pārdzīvojumos un cerēt uz labu iznākumu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV