Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latviešu slēpotāji startēs starptautiskā filmu festivālā

Easyget.lv, 09.08.2013. 15:15 | komentāri (1)

Latvijas freestyle slēpotāju apvienība „Skilluminati” piedalīsies starptautiskā slēpošanas filmu festivālā „IF3”, kas šogad notiek septīto reizi
Latviešu slēpotāji startēs starptautiskā filmu festivālā

Šogad festivāls notiks četrās pasaules vietās – Kanādā, Francijā, Austrijā un Čīlē. Savā kategorijā „amatieru kino” Skilluminati apvienības filma „SKLMNTI” būs vienīgā dokumentālā filma par slēpošanu, jau iegūstot lielu interesi gan festivāla rīkotāju, gan dalībnieku vidū.

Slēpošanas filmu festivāls sāksies jau septembrī, kad Skilluminati filmu rādīs Kanādā, Francijā un Austrijā. Dalībnieki iedalīti trīs kategorijās – amatieru, profesionāļu un web (video epizodes internetā), latvieši startēs amatieru grupā, sacenšoties ar dalībniekiem no Austrijas, ASV, Krievijas, Šveices, Kanādas, Norvēģijas un Zviedrijas.

„SKLMNTI” ir vienīgā dokumentālā filma savā kategorijā. Zēnu mērķis nav bijis izveidot kārdējo slēpošanas mākslas filmu, bet gan parādīt urbānās slēpošanas aizkulises, filmā būs redzama tikai un vienīgi pilsētvide, līdz ar to arī nereti nākas saskarties ar dažādām problēmām. Tā kā Skilluminati ir vienīgie urbānie slēpotāji Baltijā, cilvēku neizpratne un negācijas ir viņu ikdiena. Tāpat puiši regulāri iekļuvuši bīstamās situācijās, saskaroties ar policijas darbiniekiem, teritoriju īpašniekiem un apsargiem – par to arī filmā. Par spīti visiem šķēršļiem, puiši pauž, ka vienkārši dara to, kas viņiem patīk: „Pēc slēpošanas ievietojam internetā dažādas bildes, parasti ir ļoti liela interese un jautājumi no apkārtējiem, tāpēc tagad uz jautājumiem atbildēsim video formātā,” tā Kaspars Ozoliņš, Skilluminati dalībnieks.

Filmas treileris šobrīd ir otrais skatītākais internetā starp citiem slēpošanas filmu treileriem, trīs dienu laikā tas skatīts vairāk kā 30 000 reižu un parādījies lielākajos slēpotāju portālos visā pasaulē. Izskatās, ka arī šoreiz kāds ir licis lielo valstu kaimiņiem interesēties par Latviju. Festivāla oficiālajā forumā izveidotas plašas diskusijas par Skilluminati, vairāki viņus pielīdzina ASV freestyle slēpotājiem, festivāla dalībniekiem „Stept productions”. Īpašu uzmanību piesaistījusi epizode, kur zēniem uzbrūk ar ieroci.

Skilluminati komanda ir vienīgie festivāla dalībnieki no visas Baltijas. Pirmā konkursa kārta norisināsies 11. septembrī Monreālā, Kanādā. Lai izturētu konkursu, puišiem bija nepieciešams iesūtīt filmas treileri un 15 minūtes gatavā materiāla.

Skilluminati komandā ir septiņi cilvēki, īsti slēpošanas entuziasti, kuri darbojas tikai ar pašu finansiālajiem līdzekļiem. Viņu lauciņā jau ir pirmā Baltijas slēpošanas filma MANIFESTO, kura pirmizrādi piedzīvoja pērn septembrī. Galvenaispuišu mērķis ir pierādīt, ka Latvijā ir drosmīgi, kreatīvi slēpotāji, kas atspoguļo reālo Latvijas vidi, kura, protams, ir ļoti skaista, bet tajā pat laikā skarba.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV