Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Brīvdabas muzejā notiks trešais Mūsdienu amatniecības festivāls

Easyget.lv, 09.08.2013. 18:26

Svētdien, 11.augustā, no plkst.10:00 līdz 17:00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Mūsdienu amatniecības festivāls, informē muzeja pārstāve Una Sedleniece.  

Festivāla laikā būs iespējams aplūkot un iegādāties ap 120 amatnieku darinājumus, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu sabiedrības prasībām un tehnoloģiskajām iespējām. Līdztekus amatniecības izstrādājumu tirdziņam varēs iegādāties arī pārtikas produktus, piedalīties zīda apgleznošanas, dekupāžas, rotu veidošanas, mākslīgo ziedu darināšanas un citās radošajās darbnīcās. Kurzemes zvejniekciema pļaviņā apmeklētājiem būs iespēja vērot un piedalīties izstrādājumu tapšanā, kā arī baudīt muzejam neierastu muzikālo programmu RadioNABA dīdžeju vadībā.

Sākot ar Mūsdienu amatniecības festivālu 2013, Brīvdabas muzejs vēlas sākt jaunu posmu attiecībās ar velodraugiem. Iedvesmojoties no Dziesmu svētku un citu šīs vasaras lielo publisko pasākumu pozitīvās pieredzes, sadarbībā ar uzņēmumu "Blue Shock Bike" pirmo reizi Brīvdabas muzejā apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja bez maksas izmantot drošo velo garderobi muzeja teritorijā. Ieeja velobraucējiem paredzēta pa Rietumu vārtiem.

Mazajiem Mūsdienu amatniecības festivāla apmeklētājiem Kurzemes zvejniekciemā būs pieejams koka rotaļlaukums. Bērnus priecēs vizināšanās zirga mugurā un radošās darbnīcas. Netālu no Galvenās ieejas pieejama zīdaiņu pārtīšanas vieta.

Mūsdienu amatniecības festivāla laikā apmeklētāju ērtībai būs atvērta Galvenā ieeja un Rietumu vārti. Pie Galvenajiem vārtiem darbosies maksas stāvvieta, bet Rietumu vārtu stāvvieta apmeklētājiem būs bez maksas. Nokļūšanai Mūsdienu amatniecības festivālā Brīvdabas muzejs aicina izmantot gan veloceliņu Centrs–Berģi, gan sabiedrisko transportu - „Rīgas Satiksme” un „Ekspress Ādaži” maršrutos.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. - 31.10.) 3.00 Ls pieaugušajiem, 1.50 Ls studentiem, 2.00 Ls pensionāriem, 1.00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1-4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Muzeja teritorijas apmeklēšanai no 17:00 līdz 20:00 pieejamas vakara biļetes par 1.00 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV