Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Bērnu un jauniešu žūrijas dalībnieki gatavojas svinībām Gaismas pilī

Easyget.lv, 09.08.2013. 18:38

Svētdien, 11.augustā, no pulksten 13 līdz 15 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra projekta „Grāmatas iet uz bibliotēku” prezentācija un radošās darbnīcas bērniem.
Bērnu un jauniešu žūrijas dalībnieki gatavojas svinībām Gaismas pilī

Lasīšanas veicināšanas programmas „Bērnu un jauniešu žūrija” dalībnieki gatavojas nākamā gada 8.septembrī doties karnevāla gājienā uz jauno Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku. Bērnu pulcēšanās jaunajā ēkā būs gan svētku svinēšana, gan apliecinājums tam, ka Latvijā ir daudz bērnu, kas lasa grāmatas un apmeklē bibliotēkas. Viņiem un viņu nākotnei ir celta Gaismas pils.

Karnevāla devīze “Gribu iet uz bibliotēku!” ietver sevī virzienu uz gudrību, zināšanām un cilvēcību. Karnevāls paredz, ka bērni, kuri ir kļuvuši par aktīviem lasītājiem LNB daudzus gadus organizētajā lasīšanas veicināšanas programmā, gada garumā līdz 8.septembrim piedalīsies dažādos konkursos un darbnīcās, gatavos sev grāmatu varoņu tērpus, rakstīs pārdomas, zīmēs, veidos, fotografēs un filmēs. Savukārt, karnevāla norises dienā nākamgad Rīgā Rātslaukumā gājiena dalībnieki uzzinās savu uzdevumu – doties uz Stikla kalnu, lai atmodinātu dusošo Saulcerīti. Uz Akmens tilta gājiena dalībnieki „cīnīsies” ar septiņiem kraukļiem, kas Saulcerīti apsargā. Septiņi kraukļi ir aizspriedumi par bērnu, lasīšanas un bibliotēku attiecībām. Gaismas pilī bērni ar savu gudrību un bibliotēkas Gudro palīdzību atmodinās Saulcerīti.

Ar aicinājumu pievienoties plašajam un prieka pilnajam bērnu pulkam izskanēs arī Esplanādes pasākums un radošās darbnīcas, ko vadīs mākslinieces Indra Sproģe un Ilze Dambe.

Projekts iekļauts Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumu programmā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV