Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izskan festivāls RE RE Rīga!

Easyget.lv, 12.08.2013. 11:34

Nedēļas nogalē notikušais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls RE RE Rīga! ar plašu mūzikas un jaunā cirka programmu veiksmīgi pieteicis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada tuvošanos
Izskan festivāls RE RE Rīga!

Galerijas:

Ieviešot Rīgā Eiropas tradīcijas un sniedzot iespēju ikvienam sajust pasaules kultūras elpu, noslēdzies Baltijā pirmais Starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls RE RE Rīga!, kurā ar īpašiem un līdz šim neredzētiem priekšnesumiem uz AB Dambja un pilsētvidē uzstājās vairāk nekā 100 mākslinieku no 16 pasaules valstīm, tostarp Beļģijas, Nīderlandes, Krievijas, Lielbritānijas un Vācijas, informē Zita Lazdāne Laķe.

Trīs dienu garumā, no 9.līdz 11. augustam, ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis varēja baudīt skanīgāko no pasaules mūzikas un izcilāko no ielu mākslas, tajā skaitā jaunās paaudzes cirka izrādes un pārdrošas mākslinieku performances, kas lika brīnīties gan lieliem, gan maziem skatītājiem.

Festivāla rīkotāji ir gandarīti par iespēju sniegt rīdziniekiem un pilsētas viesiem iespēju iepazīt tik dažādu žanru pasaules mūziku un izbaudīt jaunā cirka pārsteidzošos priekšnesumus.

„Viens no mūsu mērķiem bija padarīt krāsaināku pilsētvidi, sniegt iespēju cilvēkiem iepazīt jaunus un līdz šim nezināmus mākslas veidus. Pateicoties festivāla lokāciju vietu scenogrāfijai, mums tas arī izdevās. Trīs dienas AB Dambī esošais gaismas objekts bija kā bāka, kas aicināja iepazīt jaunu pasauli un ļauties pasaules kultūrai. Latvijā ir daudz festivāli, kur skan populārā mūzika, savukārt mēs atvedām māksliniekus, kuri katrs savā īpašā veidā reprezentēja atšķirīgus mākslas novirzienus. Cilvēkiem patika un tas ir galvenais,” atzina festivāla radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Festivāls RE RE Rīga! šogad norisinājās pirmo reizi un tas iecerēts kā ikgadējs starptautisks ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums - priekšnesumu, izrāžu kopums, kas sakņojas senās tradīcijās, apvienojot visdažādāko žanru māksliniekus - mūziķus, dejotājus, akrobātus, cirka māksliniekus un žonglierus. Paredzēts, ka arī nākamajā gadā festivāls norisināsies augustā.

„RE RE Rīga! ir labs piemērs, kā tuvoties nākamajam gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Radoši meklējumi un kultūras daudzveidība - tas raksturo gan jauno cirku, gan pasaules mūziku, gan arī tematisko līniju Rīgas karnevāls nākamā gada Rīga 2014 programmā. Tajā ietvertie notikumi dažādos veidos būs meklējumi, rotaļas, spēlēšanās gan ar to, kas mums Rīgā jau ir, gan ar pilnīgi jauniem kultūras piedzīvojumiem. Ar festivālu RERE Rīga! esam atraduši veidu, kā pasaules mūziku un tās daudzveidību, jauno cirku un ielu mākslu parādīt jaunā gaismā Rīgas skatītājam, iznesot to mums pazīstamā pilsētas pasākumu formātā,” atzina Nodibinājuma Rīga2014 vadītāja Diāna Čivle.

RE RE Rīga! rīkotāji cer, ka līdz ar festivālu Eiropas tradīcijas un pasaules kultūras elpa ienāks Rīgā uz palikšanu, un 2014. gadā un nākamajos varēs mēroties spēkiem jau ar Eiropas tradīcijām bagātiem ielu mākslas un mūzikas festivāliem.

Festivāls RE RE Rīga! tapis, pateicoties Rīgas domes, Nodibinājuma Rīga 2014 un uzņēmuma Re&Re sadarbībai un atbalstam.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV