Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas svētki Kalnciema kvartālā

Easyget.lv, 12.08.2013. 15:49

16. un 17. augustā Rīgas svētku ietvaros, kuros visa Rīga svinēs galvaspilsētas jubileju teātra noskaņās, Kalnciema kvartāls ir iecerējis pasākuma programmu, kurā ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim būs iespēja kļūt par daļu no teātra radīšanas un saspēles procesa.
Rīgas svētki Kalnciema kvartālā

Pasākuma programmā tiks pārstāvēta laikmetīga izpratne par teātri kā ikvienam atvērtu radošu izpausmju kopumu.

Pasākumu programma „Dienu pirms tam”:

16.augusts

  • Platekrāna vakars sadarbībā ar LattelecomTV- brīvdabas kino seanss veltīts teātra tēmai: 19:00 „Anna Kareņina”, 2012, rež. Joe Wright. Filma veidota pēc slavenā krievu rakstnieka Ļeva Tolstoja romāna motīviem un tās darbība risinās 19.gs, Krievijā. Filma tiks rādīta angļu valodā ar latviešu subtitriem.

17.augusts

  • 10:00 – 16:00 Norisināsies zemnieku un amatnieku tirdziņš, kurā ar īpašiem piedāvājumiem piedalīses arī Latvijas Nacionālais teātris. Notiks dažādas darbnīcas bērniem.
  • 11:00 un 13:00 Bērnus priecēs Liepājas leļļu teātra viesizrāde „Lāčradzis” (ieejas maksa 3 LVL/ www.bilesuparadize.lv.). 
  • Brūnajā mājā, Kalnciema ielā 35.
  • 12.00-14.00 Māksliniece Velta Kešāne aicinās uz brīvdabas leļļu izrādēm bērniem. „Mūžīgā jaunība” ir jautra, miniatūra leļļu izrāde visai ģimenei par cilvēka nepiepildāmajām un mūžīgajām ilgām pēc nebeidzamas jaunības. Parasti šī vēlēšanās paliek visai iluzora, tomēr leļļu izrāde mums pastāstīs par kādu itāļu sirmgalvi, kurai brīnumainu notikumu rezultātā piepildījās visas vēlmes, par kurām mēs, parastie mirstīgie, varam tikai sapņot.
  • 14:30 - 16:00 Kalnciema kvartāla teātra studijas vadītājs un aktieris Varis Piņķis vadīs atvērto meistarklasi ikvienam interesentam (pieteikumus sūtīt uz kalnciemaiela@gmail.com līdz 14.08.). Vīnu veikala zālē, bez ieejas maksas.
  • 19:00 Pasākumu kulminācijā Rīgas svētku viesiem būs iespēja noskatīties Kalnciema kvartāla teātra studijā tapušo izrādi „Žiguļa stāsts”, rež. Varis Piņķis. Pirmizrāde.
  • 20:00 Rīgas Improvizācijas teātra viesizrāde.
  • 21:30-23:00 Brīvdabas koncerts. Tradicionāli Kalnciema kvartālā muzicēs „Ielu mūzikas dienas” dalībnieki (Nepieradinātā folka orķestris, Inthemes u.c.).

Ieeja visos pasākumos bez maksas (izņemot Liepājas leļļu teātra viesizrādi „Lāčradzis”).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV