Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Siena teātris Rīgas svētkos

Easyget.lv, 12.08.2013. 17:06

Sestdien, 17. augustā, no plkst. 12.00 līdz 18.00 Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisija piedalīsies Rīgas svētkos Vērmanes dārzā ar atraktīvu kultūras programmu - „”Sprīdīša skolas” Siena teātra radošās darbnīcas”.
Siena teātris Rīgas svētkos

Kultūras programma apvienos dažādas tradicionālas aktivitātes, kuras kopumā izveidos siena leļļu teātri. Siena leļļu teātris ir „Sprīdīša skolas” interpretācija par teātri senatnē lauku sētā. Visas lelles un rekvizīti veidoti no dabas materiāliem. Arī izrādes saturs tiek pielāgots materiālam, lai tas pilnībā varētu parādīt savas īpašības. Izrādē izpaudīsies siena mākslinieciskais daudzveidīgums - krāsa, smarža, elastīgums, faktūra, spēja vējā pacelties gaisā un radīt skulpturālus veidojumus.

Sarīkojumā tiks iekļautas gan spēļu un rotaļu, gan mūzikas, gan praktiskās leļļu gatavošanas un leļļu vadīšanas darbnīcas, lai rezultātā visi kopā varētu iesaistīties teātra izrādē. Siena lellēm varēs uzšūt apģērbu Skroderdienu darbnīcā, gludinot lina audumu ar ogļu pletīzeri un šujot ar senu šujmašīnu, kopā ar labiem speciālistiem varēs mācīties vadīt lelles un muzicēt teātra orķestrī. Lelles pēc izrādes paliks pašiem to gatavotājiem par piemiņu no svētkiem. Radošās darbnīcas tiks veidotas tā, lai interesanti būtu gan skolas vecuma bērniem, gan jauniešiem, gan pieaugušajiem. Sarīkojuma vieta - pie ieejas Vērmanes dārzā no Merķeļa un Kr. Barona ielas stūra.

Plašāka programma - www.rlb.lv. Atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV