Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas svētkos uzstāsies Francijas ielu teātra trupa Transe Express

Easyget.lv, 13.08.2013. 09:48

Pasaulē labi zināmā ielu teātra trupa „Transe Express” Rīgā izrādīs trīs uzvedumus - „Bundzinieki”, „Lielās lelles” un „Mobilie vīriņi”
Rīgas svētkos uzstāsies Francijas ielu teātra trupa Transe Express

Priekšnesums sāksies ar gājienu pa Vecrīgu, kura laikā svētku apmeklētāji varēs vērot milzum lielas un krāšņas lelles, klausīties to izpildītajās melodijās un doties līdzi ekstravaganto bundzinieku spēlētajam maršam. Ielu teātra trupa parādi noslēgs ar uzvedumu 11. novembra krastmalā.

„Transe Express” mākslinieki tiek dēvēti par modernās ielu mākslas aizsācējiem. Viņu izrādes ietver pārsteidzošu mūzikas, teātra, vizuālo mākslu, akrobātikas un apjomīgu instalāciju apvienojumu, kas ļāvis trupai „Transe Express” izpelnīties atzinību visā pasaulē. Kopš 1982. gada, kad tika dibināta trupa, mākslinieki ar saviem priekšnesumiem ir viesojušies vairāk nekā 80 pasaules valstīs, kopumā apceļojot piecus kontinentus.

Ielu teātra izrāde „Bundzinieki” (Les Tambours) ir viens no senākajiem „Transe Express” priekšnesumiem un laika gaitā kļuvis par iedvesmu daudziem citiem trupas uzvedumiem. Galvenajās lomās ir seši, šķietami tradicionāli, bet tajā pašā laikā provokatīvi un nedaudz ekstravaganti bundzinieki, kas dosies muzikālā parādē pa Rīgas ielām.

Ielu izrādē „Lielās lelles” (Les Poupées Géantes) piedalās trīs krāšņas milzu lelles, kas graciozi pārvietosies un izpildīs hipnotizējošas melodijas, līdzi vedinot kā jaunus, tā vecus skatītājus. Savukārt „Mobilie vīriņi” (Mobile Homme) ir viens no trupas spilgtākajiem priekšnesumiem. To izpildīs seši „debesu” bundzinieki, kas, pacelti augstu gaisā virs pilsētas, ar nerimstošām bungu skaņām ritmiski piepildīs visu ielu.

Francijas trupas izrāžu laiki Rīgas svētkos:

  • Sestdien, 17. augustā, no plkst. 20.00 līdz plkst. 20.30 Vecrīgas parāde no Kaļķu ielas sākuma līdz 11. novembra krastmalai. Gājiena laikā tiks izrādīti priekšnesumi – „Bundzinieki” (Les Tambours) un „Lielās lelles” (Les Poupées Géantes). Savukārt 11. novembra krastmalā no plkst. 20.30 līdz plkst. 21.30 būs priekšnesums „Mobilie vīriņi” (Mobile Homme).
  • Svētdien, 18. augustā, no plkst. 17.00 līdz plkst. 17.30 notiks Vecrīgas parāde no Kaļķu ielas sākuma līdz 11. novembra krastmalai. Gājiena laikā tiks izrādīti priekšnesumi – „Bundzinieki” (Les Tambours) un „Lielās lelles” (Les Poupées Géantes). 11. novembra krastmalā no plkst. 17.30 līdz plkst. 18.30 būs priekšnesums „Mobilie vīriņi” (Mobile Homme).

Trupas „Transe Express” priekšnesumi Rīgas svētku apmeklētājiem būs bez maksas.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Foto: Transe Express. Foto (c) Angelina Lombardo

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV