Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājnieki piedalīsies Kaļiņingradas starptautiskajā festivālā „Teritorija mira”

Easyget.lv, 13.08.2013. 11:17

No 13. līdz 17. augustam Kaļiņingradas apgabalā norisināsies 2. Starptautiskais festivāls „Teritorija mira”, kurā dažādu valstu delegācijas demonstrēs savu kultūru, amata prasmes un nacionālo virtuvi.

No Liepājas festivālā piedalīsies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas deju ansamblis „Rucavietis”, post-folkloras grupa „Zari”, amatnieki no biedrības „Kursa” un Liepājas ceļojošais leļļu teātris „Maska”, informē LPPI „Kultūras pārvalde” pārstāve Krista Kalnarāja.

Otro gadu Kaļiņingrada Imanuela Kanta salā pie sevis pulcē dažādu tautu un valstu pārstāvjus ar mērķi piedāvāt iepazīt tautu kultūras un nacionālos ēdienus. Festivālā „Teritorija mira” notiek koncerti, amatnieku tirdziņi, nacionālo ēdienu demonstrējumi un degustācijas, kā arī darbosies īpaša bērnu pilsētiņa.

Liepājas tautas deju ansamblis „Rucavietis” kopā ar grupu „Zari” ir sagatavojuši īpašu priekšnesumu, kur latviešu tautas dejas tiks izdejotas dzīvās mūzikas pavadībā. Tas festivāla dalībniekiem un apmeklētājiem būs kā patīkams pārsteigums.

Liepājas amatnieki demonstrēs grāmatzīmju aušana rāmī, grozu pīšana un aušana mazajās stellēs. Ikviens festivāla apmeklētājs varēs izmēģināt savas prasmes šajos rokdarbos.

Festivāla organizētajā preses konferencē piedalīsies Liepājas Kultūras pārvaldes un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra pārstāvji. Oficiālajai delegācijai būs tikšanās ar Kaļiņingradas kultūras iestāžu pārstāvjiem, kā arī vizīte Latvijas konsulātā, Vēstures un mākslas muzejā un mūzikas vidusskolā.

Kaļiņingrada ir Liepājas sadraudzības pilsēta, kas ir ieinteresēta ilgtermiņa sadarbībā, tāpēc sedz visas Liepājas delegācijas uzturēšanās izmaksas Kaļiņingradā. Liepājas pašvaldība sedz ceļa izdevumus.

Vairāk par festivālu: http://2013.cultfest.net/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV