Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Digitalizē Baltijas ceļa laika liecības

Easyget.lv, 13.08.2013. 14:18

9. un 10. augustā Viļņā norisinājās Baltijas ceļa atceres dienas; Rīgā Baltijas ceļa laika liecības būs iespējams digitalizēt 23. un 24. augustā.
Digitalizē Baltijas ceļa laika liecības

Uz pasākumu Viļņā bija ieradušies vairāki simti cilvēku, kuri vēlējās digitalizēt savas atmiņas par 1989.gada notikumiem. Īpaši interesanti priekšmeti, ko cilvēki bija atnesuši: lelle tautas tērpā ar dzintara kaklarotu, radio žurnālista diktofons, Lietuvas karogs, kas bija turēts rokās, stāvot Baltijas ceļā, izgriezumi no laikrakstiem, dažādas fotogrāfijas un citas lietas.

Savas Baltijas ceļa laika liecības Latvijas iedzīvotāji aicināti atnest un digitalīzēt 23. un 24.augustā no plkst. 12:00 līdz 20:00 Esplanādē „Rīga 2014” informatīvajā telpā. Līdzi atnestie materiāli tiks uz vietas nofotografēti un ievietoti Baltijas ceļa digitālajā kartē, vietā, kurā cilvēks stāvējis Baltijas ceļa laikā. Visi līdzi paņemtie materiāli tiks uzreiz atgriezti atpakaļ īpašniekam. Cilvēkiem, kuri nevarēs ierasties uz atceres dienām Rīgā, ir iespēja pašiem savas liecības ievietot vietnē www.europeana1989.eu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV