Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Televīzijas pirmizrāde – ieslodzīto jauniešu portretējums filmā „Aiz žoga”

Easyget.lv, 13.08.2013. 16:01

Otrdien, 20. augustā, pulksten 22.30, LTV1 piedāvās jaunās režisores Lienes Laviņas godalgotās dokumentālās īsfilmas „Aiz žoga” televīzijas pirmizrādi.
Televīzijas pirmizrāde – ieslodzīto jauniešu portretējums filmā „Aiz žoga”

Filma guvusi atzinību vairākos kinofestivālos, piemēram, saņēmusi galveno balvu starptautiskajā filmu festivālā „Cerība” Sanktpēterburgā, bet pašmāju kino festivālā „Lielais Kristaps” novērtēta ar režisora Ivara Selecka specbalvu.

Dokumentālās īsfilmas „Aiz žoga” pamatā ir ieslodzītā jaunieša Guntara ikdiena, kas aizrit Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Filmēšanas komanda atklāti, bet iejūtīgi vēsta par viņa dzīvi un šķetina, vai talantīgo pusi līdz šai iestādei novedušas neveiksmes vai kļūdas.

„Ir liels gandarījums, ka trīs gadu laikā kopš filmas pirmizrādes tā ir guvusi vietēja mēroga un starptautiskus panākumus. Vislielākais prieks, ka filma ir uzrunājusi gan kino ekspertus, gan jauniešus,” par savu debijas darbu stāsta kinorežisore Liene Laviņa.

"Filma „Aiz žoga” apliecina, ka Latvijas dokumentālistu spēcīgajai tradīcijai ir talantīgi un drosmīgi sekotāji, kuri uzdrīkstas atspoguļot un pētīt sociāli skarbas, bet vienlaikus dziļi vispārcilvēciskas tēmas,” komentē Latvijas Televīzijas (LTV) Filmu sagādes un adaptācijas daļas vadītāja Anna Rozenvalde, uzsverot, ka arī jaunajā sezonā LTV skatītājiem piedāvās pašmāju filmu televīzijas pirmizrādes un iepazīstinās ar jauniem, daudzsološiem režisoriem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV