Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Tuvojas īsfilmu festivāla Starmetis filmu pirmizrāde

Easyget.lv, 14.08.2013. 13:11

22. augustā kinoteātrī Cinamon pirmizrādi piedzīvos īsfilmu festivāla Starmetis filmas.
Tuvojas īsfilmu festivāla Starmetis filmu pirmizrāde

Festivāla noslēguma ceremonijā tiks demonstrētas trīs īsfilmas, kas ir tapušas ar tirdzniecības parka Alfa līdzfinansējumu, gan arī citas īsfilmas, kas cīnīsies par konkursa Grand Prix, MTG, kā arī skatītāju simpātijas balvu.

Šī gada maijā starp iesniegtajiem gandrīz 50 scenārijiem tika izraudzīti 10 labākie, kas klātienē konkursa žūrijai prezentēja savus radošos projektus. Konkursa žūrija, kuras sastāvā ir kino kritiķe Dita Rietuma, režisors Jānis Nords un kino producents un Roberts Vinovskis, ilgstoši izvērtējot iesniegtos darbus, par uzvarētājiem noteica trīs scenāriju autorus, jaunos Latvijas kino talantus - Madaru Didrihsoni, brāļus Raiti un Lauri Ābeles, kā arī tandēmu, ko veido Reinis Traidās un Vents Grīnbaums.

Īsfilmu festivāla Starmetis filmas ir tikpat dažādas, pārsteidzošas, intriģējošas kā to autori. Madara Didrihsone, paralēli īsfilmas "Dezinsektors" veidošanai turpina maģistrantūras studijas Latvijas Kultūras akadēmijā, Audiovizuālajā mākslā, pirms tam viņa ir ieguvusi montāžas režijas specialitāti. Interesanti ir tas, ka, uzsākot studijas kino industrijas jomā, Madara ieguva bakalaura grādu eksaktajās zinātnēs.

Lauris un Raitis Ābeles, filmas "Pelēkie kardināli" autori, ir diplomēti kino entuziasti - saņēmuši maģistra grādu Audivizuālajās mākslās (filmu režija) Latvijas Kultūras akadēmijā. Neskaitot dalību šajā projektā, Lauris un Raitis strādā par režisoriem filmu/reklāmu klipu studijā "Tritone" un šobrīd cītīgi strādā pie divām īsfilmām "Melnsila stāsts" un "Kastrāts Kuilis".

Vents Grīnbaums un Reinis Traidās īsfilmu festivālā piedalās ar darbu "Gonzales". Vents savulaik pabeidzu studijas Latvijas Universitātē, kur ieguvu bakalaura grādu psiholoģijā, pēc tam studēja maģistrantūrā Latvijas Kultūras akadēmijā, kinorežiju apgūstot pie Pētera Krilova un Gata Šmita. Savukārt Reinis ir ieguvus Inženierzinātņu grādu Vidzemes augstskolā, pēc šīm studijām devās uz Budapeštu, kur apguva kinomatogrāfijas iemaņas un pēc tām - devās plašākos ūdeņos uz Melburnu Austrālijā, kur ieguva bakalaura grādu Filmās, TV un kinematogrāfijā.

Īsfilmu festivāla Starmetis spēlfilmu pirmizrāde notiks 22. augustā t/p Alfa kinoteātrī Cinamon (Brīvības gatvē 372). Pēc pirmizrādes filmas būs skatāmas Kanālā2, kinoteātrī Cinamon, kā arī mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros 7. septembrī.

Detalizēta informācija par projekta gaitu, īsfilmu tapšanas aizkulisēm ir pieejama t/p Alfa sociālo tīklo kontos Facebook, Draugiem.lv un Twitter.

Foto: Kadrs no īsfilmas "Pelēkie kardināli". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV