Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis jauns laidiens dzejas bilžu grāmatiņu sērijā mazajiem

Easyget.lv, 14.08.2013. 14:19

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs izdevusi ilustrētās latviešu bērnu dzejoļu izlases "Bikibuks" jauno laidienu (19. - 24.grāmatiņa), informē izdevniecības pārstāve Kristīne Dzene.

Grāmatiņas tiek numurētas, lai tās būtu ērti krāt mājas bibliotēkā:

  • Nr. 19. Eriks Ādamsons. Tauriņš pār lielceļu. Māksliniece Laima Eglīte;
  • Nr. 20. Jāzeps Osmanis. Noslēpums. Māksliniece Ingrīda Pičukāne;
  • Nr. 21. Vitauts Ļūdēns. Kartupeli, kartupeli. Māksliniece Ieva Jurjāne;
  • Nr. 22. Laimonis Vāczemnieks. Diendusa. Māksliniece Inga Meldere;
  • Nr. 23. Pēters Brūveris. Vilciņš. Māksliniece Ilze Abika;
  • Nr. 24. Inese Zandere. Zirgs. Mākslinieks Reinis Pētersons.

Rīgas pilsētas svētku laikā 17.augustā 12.00 Vērmanes dārzā notiks jauno bikibuku atvēršana. Izdevniecība "Liels un mazs" iepazīstinās bērnus un vecākus ar grāmatiņām un to ilustratoriem, bērniem būs iespēja darboties Bikibuka darbnīcā un Zirga teātrī.

Katram dzejolim šajā izlasē atvēlēta atsevišķa grāmatiņa, ko vieno mākslinieku Rūtas Briedes un Arta Brieža veidotais dizains - mazam bērnam ērts formāts un īpašais sērijas logo. Tajā redzams pats Bikibuks - jautrs, ziņkārīgs un spītīgs ragainis, līdzīgs atvērtai grāmatiņai. Šis nosaukums un tēls radies, lasot Jāņa Baltvilka skaitāmpantu "Biki-buki", ar kuru 2012. gadā tika aizsākta sērija.

Katru gada ceturksni sērijā iznāk seši jauni bikibuki. Kopumā iecerēts izdot 100 dažādos laikos sacerētu dzejoļu, ko ilustrējuši dažādi mūsdienu latviešu mākslinieki. Dzejoļi, ko daudzi vecāki un vecvecāki iemīļoja savā bērnībā, nāk pie šodienas mazuļiem mūsdienīgā vizuālā veidolā, ar cieņu gan pret pārbaudītām vērtībām, gan pret moderno.

Izlasi sastādījusi "Liels un mazs" galvenā redaktore Inese Zandere, piedāvājot vairāk nekā 40 projektā iesaistītajiem māksliniekiem izvēlēties sev tuvākos no atlasītajiem latviešu dzejnieku darbiem. "Latviešu bērnu literatūra no Rūdolfa Blaumaņa līdz Kārlim Vērdiņam visos laikos ir bijusi bagāta ar skaistiem un asprātīgiem dzejoļiem, savukārt latviešu mūsdienu māksla ir sinonīms radošai iztēlei un mūsdienīgam pasaules redzējumam. "Liels un mazs" savieno tos jaunās bilžu grāmatās, domājot tieši par tiem bērniem, kas aug šodien un skatās ar šodienas acīm. Bikibuki palīdz attīstīt bērnu gaumi, piedāvājot lielu māksliniecisku dažādību. Grāmatiņas veidotas kvalitatīvi, bet ir demokrātiskas un cenā pieejamas. Grāmatas logo norādīts katra dzejoļa tapšanas laiks: līdz 1940. gadam, no 1940. līdz 1990. gadam, pēc 1990. gada - taču tās visas ir īstas šodienas grāmatiņas," uzskata sastādītāja.

"Liels un mazs" grāmatas vislētāk iespējams iegādāties www.lielsmazs.lv, tās pieejamas arī visos lielākajos grāmatu veikalos, specializētajā bērnu grāmatu veikalā "Grāmatu karuselis" t/c "Spice", galerijā "Istaba" Rīgā, K. Barona ielā 31A, , veikalā „Lukabuka opera" Aspazijas bulvārī 3, veikalā "M50" Miera ielā 50, interneta veikalā www.gramatas24.lv un citur.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV