Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

JRT atklāj jauno sezonu

Easyget.lv, 14.08.2013. 15:07 | komentāri (1)

Jaunais Rīgas teātris (JRT) darbu sāks 27. augustā ar pēdējām „Klusuma skaņu” izrādēm, bet pirmā pirmizrāde - Tenesija Viljamsa „Ilgu tramvajs” Ineses Mičules režijā - gaidāma 12. septembrī
JRT atklāj jauno sezonu

2012./2013. gada sezonas pārskats

Aizvadītajā sezonā nospēlētas 486 izrādes, no tām 458 izrādes JRT telpās un trīs viesizrādes Latvijā, kā arī 25 viesizrādes ārpus Latvijas, informē JRT reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.

Kopā JRT izrādes aizvadītajā sezonā Latvijā noskatījušies 105 654 skatītāji, no tiem 103 774 skatītāji JRT telpās un 1880 skatītāji viesizrādēs Latvijā. Vidējais zāļu piepildījums JRT telpās sasniedzis 92,3 %. Vidējā biļešu cena – Ls 8,40.

Populārākās izrādes: Lielajā zālē – „Grenholma metode” (rež. Ģirts Ēcis, 28 izrādes, 12 715 skatītāji), Mazajā zālē – „Skolotājs Jāps un klase” (25 izrādes, 2434 skatītāji), Talsu ielā – „Tumšās alejas” (rež. Vladislavs Nastavševs, 22 izrādes, 2443 skatītāji).

2013./2014. gada sezonas aktualitātes

No iepriekšējām sezonām JRT repertuārā saglabāsies 40 iestudējumi: 17 Lielajā zālē, 10 Mazajā zālē, deviņi Talsu ielas Muzeja zālē, trīs Kamerzālē un viens Mēģinājumu zālē.

Jauniestudējumi:

  • 12. septembrī Lielajā zālē – Tenesijs Viljamss „Ilgu tramvajs” (rež. Inese Mičule)
  • 31. oktobrī Mazajā zālē – Džeks Džepsons „Rupucis” (rež. Lauris Gundars)
  • 6. novembrī Talsu ielā – Agnese Rutkēviča „Dzīvnieks” (darba nosaukums; rež. Gatis Šmits)
  • 29. janvārī Lielajā zālē – Mihails Kuzmins „Peldošie, ceļojošie” (darba nosaukums; rež. Vladislavs Nastavševs)
  • 2014. gadā (datums tiks precizēts) Mazajā zālē – „Dzeja” (rež. Māra Ķimele)
  • 2014. gadā (datums tiks precizēts) Lielajā zālē – Ļevs Tolstojs „Tumsības vara” (rež. Gatis Šmits)
  • Režisors Alvis Hermanis savus radošos plānus precizēs sezonas laikā.

Rekonstrukcija

Šajā sezonā Jaunais Rīgas teātris turpinās darbu līdzšinējās telpās Lāčplēša ielā 25 un Talsu ielā 1. Tabakas fabrikā šobrīd turpinās projektēšanas darbi, lai sagatavotu ēku JRT pagaidu telpu vajadzībām.

Nosvini dzimšanas dienu ar izrādi!

Jaunais Rīgas teātris un Latvijas Mobilais Telefons arī šajā sezonā turpina teātra draugu īpašo piedāvājumu – katra mēneša jubilāriem iespēju pirmajiem iegādāties biļetes uz sev vēlamo izrādi. Ar LMT atbalstu pakalpojums pieejams visiem JRT klientiem – arī citu mobilo operatoru abonentiem, kuri reģistrējuši savus dzimšanas datus JRT datubāzē.

Katru mēnesi, divas dienas pirms oficiālās biļešu tirdzniecības sākšanās, attiecīgā mēneša jubilāri saņem īsziņu, kas aicina izmantot iespēju pirmajiem iegādāties divas biļetes uz jebkuru nākamā mēneša repertuāra izrādi.

Aktuālo JRT repertuāru iespējams aplūkot savā mobilajā tālrunī m.lmt.lv vai www.jrt.lv. Biļetes norādītajā laika posmā varēs rezervēt JRT interneta mājas lapā vai zvanot uz kasi pa tālruni 67280765. Ņemot vērā teātru sezonālo darbību, jūlija jubilāriem dota iespēja iegādāties biļetes uz maija un jūnija izrādēm, bet augusta jubilāriem – uz rudens sezonas izrādēm.

Lāči labdarībai

JRT ilggadējie sadarbības partneri Swedbank kopā ar Ziedot.lv un JRT aktieriem aicina piedalīties projektā „Mīļā auklīte”, lai atvieglotu smagi slimo bērnu vecāku ikdienu.

2012. gada pavasarī visi 22 JRT aktieri zīmēja lāčus un rakstīja savus bērnības rotaļlietu stāstus, kas pārtapa 22 košās, sirsnīgās grāmatzīmēs.

Iegādājoties šīs grāmatzīmes JRT kasē, Swedbank filiālēs vai Ziedot.lv Labdarības mājā, jūs atbalstīsiet palīdzības programmu „Mīļā auklīte”, kas ļauj smagi slimo bērnu vecākiem pretendēt uz daļēji dotētas auklītes pakalpojumiem vismaz vienu dienu nedēļā. Šo laiku vecāki var izmantot pēc saviem ieskatiem – apmeklēt ārstu, doties kaut kur kopā ar ģimenes veselo bērnu vai darīt citas lietas, kuras kopā ar bērnu invalīdu nav paveicamas.

JRT bērnistaba

Jaunais Rīgas teātris skatītājiem piedāvā iespēju bērnus atstāt JRT bērnistabā, kamēr vecāki dodas uz izrādi. No plkst. 18:30 līdz izrādes beigām darbojas JRT bērnistaba, kur par mazuli rūpēsies profesionālas audzinātājas (gan darba dienās, gan brīvdienās). Tas būs interesanti un jautri pavadīts laiks, izpētot noslēpumaino koferu saturu. Zinību koferī slēpsies dažādas prāta un atjautības spēles, stāsti par pasaules valstīm, dziesmas un rotaļas (arī angļu valodā) un rokdarbi, savukārt Piedzīvojumu koferī – interesantas un senas lietas, ar kurām doties raibos ceļojumos.

Bērnistabā laipni gaidīti bērni vecumā no 2 līdz 10 gadiem. Katram bērnam nepieciešama sava biļete, kuru var iegādāties kasē vai internetā (biļetes cena Ls 4.84). Biļeti var arī rezervēt līdz izrādes dienas plkst. 15.00, zvanot pa tālruni 67280765 vai mobilo tālruni 29164535.

2012./2013. gada sezonā JRT Bērnistabu apmeklēja 168 bērni.

Foto: Izrāde "Klusuma skaņas". Foto (c) Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV