Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LTV1 rudens sezonā – kultūras ziņas un padziļināta analīze

Easyget.lv, 14.08.2013. 15:26

No 2. septembra katru darbadienu LTV1 skatītājiem piedāvās dinamisku ikdienas kultūras aktualitāšu raidījumu Kultūras ziņas

„Ņemot vērā skatītāju intereses, rudens sezonā LTV1 ēterā demonstrēsim padziļinātu kultūras analīzi raidījumā „100g kultūras” un katru darbadienu dinamiski iepazīstināsim ar kultūras jaunumiem Dienas ziņās,” stāsta Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, uzsverot, ka LTV kultūras jomu plaši un daudzslāņaini atspoguļos arī citos projektos: „Turpināsies sadarbība ar Borisa un Ināras Teterevu fondu raidījumā „Teātris.zip”, pārraides „Kinotēka” un „Ielas garumā”, piedāvāsim videofilmas par izciliem kultūras jomas pārstāvjiem un, protams, pasaulslavenu koncertu un citu būtiskāko kultūras pasākumu tiešraides.”

, kas tiešraidē nodrošinās vienmērīgu kultūras informācijas plūsmu LTV1 kanālā uzreiz pēc LTV Dienas ziņām aptuveni pulksten 18.30 – skatītākajā laika joslā. Kultūras ziņu saturu nodrošinās LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori.

Savukārt skatītāju iecienītais raidījums „100g kultūras” turpinās attīstīties padziļinātos formātos un būs skatāms ēterā no 17. septembra. Katru nedēļu trīs vakarus – otrdienās, trešdienās un ceturtdienās - tiks veidoti trīs atšķirīgi „100g kultūras” raidījumi.

„100g kultūras. Diskusija” reizi nedēļā, otrdienās, tiešraidē risinās problēmjautājumus dažādās kultūras nozarēs un aicinās uz nopietnām sarunām kultūras profesionāļus, skarot arī kultūrpolitisko procesu analīzi valstī.

Trešdienās skatītājiem piedāvāsim portretraidījumu „100g kultūras. Personība”, kurā tiksimies un iepazīstināsim ar māksliniekiem, rakstniekiem, mūziķiem, kinorežisoriem un viņu mākslas darbiem, kā arī citām personībām, mūsu laikabiedriem, kuri patlaban aktīvi radoši darbojas kultūras procesos.

Ceturtdienās turpināsim skatītāju iemīļoto raidījumu „100g kultūras. Nacionālie dārgumi” par Latvijas kultūras leģendām, vēsturiski nozīmīgām personībām un Latvijas kultūras vērtībām.

Jaunie „100g kultūras” raidījumi tiks raidīti ēterā otrdienās, trešdienās un ceturtdienās pulksten 17.15. Raidījumam jaunajā sezonā būs garāks raidlaiks – teju 40 minūtes, bet atkārtojumi skatāmi LTV1 tās pašas dienas vakarā pulksten 23.15, kā arī piektdienās pulksten 13.15. Raidījumi būs pieejami mājaslapas www.ltv.lv arhīvā jau ētera dienā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV