Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dailes teātris skolas sākumu aicina svinēt Vārnu ielas republikā

Easyget.lv, 15.08.2013. 15:17

1. un 2. septembrī Dailes teātrī notiks pasākums „Nosvini skolas sākumu Vārnu ielas republikā!”, kas līdz ar izrādi „Vārnu ielas republika”, kura tiks rādīta pēdējo reizi, 1.septembra vakarā tiks atspoguļots arī LTV1, radot iespēju noskatīties izrādi un ielūkoties arī teātra aizkulisēs, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.
Dailes teātris skolas sākumu aicina svinēt Vārnu ielas republikā

Lugu „Vārnu ielas republika” pēc Jāņa Grīziņa romāna motīviem veidojis Lauris Gundars, iestudējuma režisore ir Laura Groza-Ķibere. Tā pirmizrāde notika 2011.gada martā. Pēdējās „Vārnu ielas republikas” izrādēs skatītāji tiksies ar aktieriem Lauri Subatnieku (Lūrihs), Kristīni Nevarausku (Mīce), Intaru Rešetinu (Jāneks), Aldi Siliņu (Peksis), Artūru Dīci (Osis), Daini Grūbi (Kārlēns), Gintu Grāveli (Lips Tulians), Lauri Dzelzīti (Lielā Šprote), Kristapu Rasimu (Laso), Mārtiņu Poču (Villijs), Ilzi Vazdiku (Paltraciene/Bufetniece), Akvelīnu Līvmani (Grīziņiene/Oficiante Alīda), Indru Briķi (Martinsoniete/Garāmgājēja), Pēteri Liepiņu (Francis/Robis), Pēteri Gaudiņu (Ceimers/Pastnieks), Daini Gaideli (Fazāns) un Ivaru Auziņu (Pauls). Iestudējuma radošajā komandā ir arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un komponists Goran Gora.

Izrāde „Vārnu ielas republika” saņēmusi „Spēlmaņu nakts” 2010/2011 balvu kā Gada izrāde bērniem vai jauniešiem, tā bija nominēta arī laikraksta „Diena” gada balvai kultūrā.

Savukārt pasākumā „Nosvini skolas Vārnu ielas republikā!” visus gaidīs atraktīvas radošās darbnīcas, iejušanās „republikāņu” vai „indiāņu” lomās, republikas karoga izveide, dažādas atrakcijas, iespēja nofotografēties kopā ar aktieriem un īpašais piedāvājums kafejnīcā. Mazie skatītāji varēs izbaudīt Latvijas gumijlēcēju kluba piepūšamās atrakcijas un mācīties šaut ar loku, būs zinātkāres centra „Zili brīnumi” pārsteigumi, Latvijas Nacionālās bibliotēkas grāmatu lāpīšanas darbnīca, saldumu darbnīcas kopā ar uzņēmumu „Dansukker” un A/S „Laima”, Latvijas Mazpulku foto izstāde „Mazpulcēnu labie darbi Latvijai” un mazpulcēnu praktisko gudrību mācīšana, kā arī izklaides centra „Fantasy Park” sportiskās aktivitātes.

Izrādes „Vārnu ielas republika” notiks 1.un 2.septembrī plkst.18.00, kā arī 1.septembrī plkst.13.00. Lielie un mazie skatītāji uz pasākumu „Nosvini skolas sākumu Vārnu ielas republikā!” aicināti jau divas stundas pirms katras izrādes sākuma.

LTV1 izrādes tiešraide 1.septembrī uzsāks Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītā projekta „Teātris.zip” otro sezonu. LTV raidījuma laikā televīzijas skatītājiem būs iespēja tikties ar izrādes varoņiem, ielūkoties pasākuma norisē Dailes teātrī un uzzināt skatītāju - bērnu un vecāku iespaidus par izrādi. Raidījums LTV1 sāksies plkst.18.15.

Foto: Izrāde „Vārnu ielas republika”. Foto (c) Gunārs Janaitis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV