Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Radīta animācijas īsfilma par gruzīnu un latviešu alfabētu

Easyget.lv, 19.08.2013. 09:07

Filmu "Animated Alphabet" veido īsi, asprātīgi sižeti par ikvienu alfabēta burtu, atspoguļojot kopīgo un atšķirīgo latviešu un gruzīnu alfabētā.
Radīta animācijas īsfilma par gruzīnu un latviešu alfabētu

No 1. līdz 13. augustam Latvijā viesojās 11 jaunie animācijas filmu mākslinieki no Gruzijas, kas sadarbībā ar 12 Latvijas jaunās paaudzes māksliniekiem un animatoriem nepilnu divu nedēļu laikā, dzīvojot Vidzemē, Gulbenes novada Lizumā, radīja animācijas filmu "Animated Alphabet".

Filmas "Animated Alphabet" prezentācija un pirmizrāde notika 10. augustā Lizuma svētkos Lizuma dzirnavās un kultūras namā. Projekta dalībnieki iestudēja arī smilšu animācijas priekšnesumu "Lizuma izjūta", kurā animatori veidoja vizualizācijas sinhroni ar pasakas par Lizumu lasījumu. Priekšnesums tika demonstrēts Gulbenes novada un Lizuma pagasta svētkos, un saņemts uzaicinājums uzstāties arī Vecpiebalgas svētkos.

Projekta iniciatori un vadītāji ir mākslas studija Peahen sadarbībā ar Gruzijas partneri GFM Filmbridge. Projekta pamattēma – māksla un kultūra saistībā ar kultūras pieejamību reģionos; mērķis: iedrošināt sadarbībai divu dažādu valstu radošo nozaru pārstāvjus – gleznotājus, fonu māksliniekus, animatorus, scenāristus, montētājus un skaņu režisorus, pārvarot kultūras, valodas un pieredzes atšķirības.

"Animated Alphabet" radīšanas procesā pieredzes apmaiņa starp gruzīnu un latviešu animatoriem ietvēra ideju izstrādi, diskusijas, prezentācijas, darbu jauktās grupās un radošās darbnīcas. Tā kā pieredzes apmaiņas mērķis ir popularizēt Latvijas un Gruzijas animācijas mākslu, projekts veidots tā, lai sasniegtu plašāku auditoriju, nākotnē ar filmu piedaloties animācijas festivālos.



Projekts finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu.

Foto: Projekta dalībnieki. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV