Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

TV3 skolēnus sveic ar filmām Alise Brīnumzemē un Gulivera piedzīvojumi

Easyget.lv, 19.08.2013. 10:43

31.augustā TV3 ekrānos nonāks vizuāliem efektiem bagāts stāsts Alise Brīnumzemē. Dienu vēlāk, 1.septembrī, ikviens aicināts izdzīvot neaizmirstamus piedzīvojumus filmā Gulivera piedzīvojumi.

Baudiet īpašo programmu 31.augusta un 1.septembra vakaros 19:30 kanālā TV3!

Alise Brīnumzemē

31.augustā TV3 skatītājiem tiks dāvināta krāšņa filmas pirmizrāde – Alise Brīnumzemē (Alice in wonderland). Iedvesmojies no Luisa Kerola grāmatām Alise Brīnumzemē un Alise Aizspogulijā, režisors Tims Bērtons, kura neatkārtojamais stils ir ieguvis nedalāmu skatītāju atzinību visā pasaulē, radījis vizuāli neaizmirstamu stāstu. Tas aizsākas ar Alises sekošanu līdzi Baltajam trusim uz viņa alu, kas paver durvis uz citu pasauli. Tālākie notikumi un Alises neaizmirstamie piedzīvojumi pārsteigs jebkura skatītāja iztēli. Galvenās lomas filmā Alise Brīnumzemē atveido Džonijs Deps un Helena Bonema-Kārtere.

Interesanti par filmas veidotājiem

Iespējams, vērīgākiem kino filmu skatītājiem ir radies jautājums, kāpēc T.Bērtons, H.Bonema-Kārtere un Dž.Deps sadarbojas tik daudzās filmās?! Viens no iespējamiem atbilžu variantiem ir fakts, ka H.Bonemai-Kārterei un T.Bērtonam ir divi kopīgi bērni - dēls un meita. Savukārt Dž.Deps ir viņu dēla krusttēvs un ģimenes draugs.

Iedvesmojas no darba

Kāda neparasta un interesanta radoša izpausme saistās ar L.Kerola darbu Alise Brīnumzemē. Šis literārais darbs jau gadiem ilgi neatstāj vienaldzīgus cilvēkus visā pasaulē un ik pa laikam šis darbs iedvesmo māksliniekus radošām lietām. Kāpēc gan tie nevarētu būt krāšņi gredzeni ar motīviem no Alises brīnumzemē!? Ar tādām rotām visu apkārtējo uzmanība ir garantēta. To saprata brazīliešu zīmols H.Stern, izveidojot skaistu gredzenu kolekciju.

Gulivera ceļojumi

Dienu pēc tam, kad būs izbaudīta pirmizrāde filmai Alise brīnumzemē, laiks jauniem piedzīvojumiem! 1.septembra vakarā TV3 ekrānos gaidāma televīzijas pirmizrāde Gulivera ceļojumi (Gulliver’s travels). Filmas budžets ir vairāk kā 112 miljonu, tā uzņemta pēc Džonatana Svifta klasiskās satīras un demonstrēta 33 valstīs. Visā pasaulē kinolente pirmajās desmit dienās ieņēmusi 47 miljonus dolāru, diemžēl gūstot ne visai labus panākumus Ziemeļamerikā – ASV un Kanādas kinoteātros tā ieņēmusi tikai 27 miljonus. Šajā klasiskā romāna Gulivera ceļojumi ekranizācijā stāstīts par pasta darbinieku, kas piedzīvo kuģa avāriju un Bermudu trīsstūra vidienē atklāj salu, uz kuras viņš ir vislielākais iemītnieks. Visi pārējie salas iedzīvotāji, salīdzinot ar Guliveru, ir ārkārtīgi mazi. Filmu uzņēmis Haizivju stāsta režisors Robs Letermens, scenārija autori Niks Stollers (filma Aizmirst Sāru Maršalu) un Džo Stilmens (animācijas filma Šreks).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV