Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Alekseja Avečkina piemiņai - izcilais baletdejotājs LTV portretraidījumā

Easyget.lv, 20.08.2013. 11:18

Latvijas Televīzija (LTV), pieminot vienu no izcilākajiem Latvijas Nacionālā baleta solistiem Alekseju Avečkinu, piektdien, 23. augustā, pulksten 23.45, demonstrēs baletdejotājam veltītu portretraidījumu „Op.5” (2003), kas no 20. augusta skatāms arī LTV mājaslapā. Talantīgais baleta mākslinieks aizgāja mūžībā pēc smagas slimības 19. augusta rītā.
Alekseja Avečkina piemiņai - izcilais baletdejotājs LTV portretraidījumā

Raidījumā „Op.5” būs iespēja vērot interviju ar baletdejotāju Alekseju Avečkinu un fragmentus no izrādēm, kurās viņš demonstrējis neaizmirstamu, emocionālu un meistarīgu sniegumu. LTV aicinās skatītājus atminēties viņa vadošās lomas izrādēs "Gulbju ezers", "Romeo un Džuljeta", "Spītnieces savaldīšana", "Karmena", "Šeherezāde", "Dzeltenais tango", " Fejas skūpsts" un citās.

Aleksejs Avečkins 1994. gadā absolvējis Baltkrievijas Baleta akadēmiju, bijis Baltkrievijas Lielā Akadēmiskā operas un baleta teātra solists (1994 -1998), bet Latvijas Nacionālā baleta trupā dejojis kopš 1998. gada. Baleta mākslinieks piedalījies viesizrādēs visā pasaulē un ticis novērtēts ar daudzām godalgām - bijis Helsinku baleta mākslinieku konkursa diplomands (2001), saņēmis „Aldara” Starptautisko Gada balvu operai (1999), Lielo Mūzikas balvu (2002) un Spēlmaņu nakts balvu kā Gada labākais baleta mākslinieks (1999, 2008, 2012).

Latvijas Televīzija izsaka visdziļāko līdzjūtību Alekseja Avečkina ģimenei, draugiem un Latvijas Nacionālā baleta trupas kolektīvam.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6. novembrī.

Foto: Aleksejs Avečkins. Foto (c) Didzis Grodzs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV