Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā notiks Lielo leļļu svētki

Easyget.lv, 20.08.2013. 12:11

25. augustā plkst.12.00 Rīgā, Vērmanes dārzā, notiks ceturtie Lielo leļļu un talismanu svētki.
Rīgā notiks Lielo leļļu svētki

Svētkos šogad piedalīsies arī Rotto - Rīgas Pašvaldības policijas palīgs un bērnu draugs, suns Robins - patversmes „Labās mājas” talismans, LeNeSOns - jautrs, zinātkārs un muzikāls puisēns, kurš jau vienu koncertsezonu dzīvo Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, Kaskabatis - Jāņa Rozes grāmatnīcas gariņš, kurš dzīvo grāmatnīcā un lasa daudz grāmatas, Runcis Rūdis un Bebrs Bruno – abi sekmīgi pilda dienesta pienākumus Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldē jau kopš 2003.gada 1.janvāra u.c. uzņēmumu, iestāžu un privātās lielās lelles un talismani.

Ceturto Lielo leļļu un talismanu gājiens šogad priecēs ar jautrām izklaidēm - piepūšamajām atrakcijām, radošajām darbnīcām un spēlēm kopā ar lielajām lellēm un talismaniem. Pasākuma centrālais notikums arī šogad būs dalībnieku gājiens pa Rīgas ielām.

Pasākums sāksies plkst. 12.00 ar iepazīšanos ar talismaniem, plkst. 13.00 notiks gājiens pa pilsētās ielām, savukārt no 14.00 sāksies skatītāju balsošana par “Latvijas gada talismanu”. Leļļu svētku uzvarētājs tiks paziņots plkst. 16.00, bet svētkus noslēgs diskotēka, kurā ikviens varēs dejot kopā ar lielajām lellēm un talismaniem.

Ik gadu attraktīvākās lielās lelles un talismani no visas Latvijas dodas kopīgā gājienā pa Rīgas ielām, lai pēc tam Vērmanes dārzā draudzīgā cīņā noskaidrotu, kura lelle vai talismans ieguvis visvairāk skatītāju simpātijas. 2010.gadā skatītāju balvu ieguva Rīgas Piena kombināta talismans Lāsēns, 2011.gadā to izcīnīja BJS Rīgas skolēnu pils teātra “Zīļuks” māsiņas Milzītes, bet aizvadītajā gadā laurus plūca atpūtas centra Lido talismani Kaķis Melnis un Kaķis Pelēcis.

“Lielās Lelles mūsu ikdienā parādās diezgan bieži – mākslinieku fantāzijas tēli nereti palīdz bērniem izprast būtisku informāciju: Lielās Lelles māca neapjukt un izprast sabiedrības lietu kārtību bērniem saprotamā valodā. Reizi gadā visas šīs lelles pulcējas uz saviem svētkiem un aicina tajos līdzdarboties ģimenes ar bērniem,” stāsta Lielo Leļļu un Talismanu projekta direktore Una Bunķe. Pasākumu organizē pasākumu operators “UNTITLED pasākums”.

Videoieskats 2012.gada Lielo Leļļu un Talismanu svētkos:

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV