Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Brīvdabas muzejā notiks Maizes godi

Easyget.lv, 20.08.2013. 14:29

Pasākumā Brīvdabas muzejā būs iespēja iepazīt maizes receptes, gatavošanas, cepšanas un ēšanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām.
Brīvdabas muzejā notiks Maizes godi

Svētdien, 25. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 12:00 līdz plkst.16:00 norisināsies Maizes godi. Muzejs apmeklētājiem piedāvā plašu programmu, kas saistīta gan ar labības audzēšanu un novākšanu, gan ar graudu apstrādi senos laikos un mūsdienās, informē muzeja pārstāve Eva Birzleja.

Priedes krogā no pulksten 12 līdz 14 notiks Mārtošanas maizes cepšana un topošās sievas mācīšana pirms tautās došanas - kopā ar maizes cepēju, kultūras zīmes „Latviskais mantojums” laureāti, Ilzi Briedi un Launkalnes folkloras kopu.

No pulksten 12:30 līdz 14 Nidas dūmistabā būs iespēja piedalīties malēju darbos, rotaļās un dziesmās kopā ar folkloras kopu „Laiva”.

Rizgu rijā un Vidzemes sētā no pulksten 13 līdz 15 kopā ar folkloras kopu „Mālis” apmeklētājiem būs iespēja kult miežus, malt un berzt graudus, kā arī slietenī vārīt putru.

Savukārt Pakalnu dzirnavās ar dzirnavnieku stāstiem interesentus no pulksten 12 gaidīs Brīvdabas muzeja galvenais krājuma glabātājs Mārtiņš Kuplais.

Hernhūtiešu saiešanas namā no pulksten 12 līdz 14 apmeklētāji varēs noskatīties filmu par maizes cepšanas tradīcijām.

Latgales ciemā no pulksten 10 būs iespēja iegādāties maizi no vietējiem Latvijas maizes ražotājiem un cepējiem.

Vidzemes jaunsaimnieka sētā no pulksten 14 līdz 16 kultūras zīmes „Latviskais mantojums” laureāte Daira Jātniece no zemnieku saimniecības „Vaidelotes” vārīs klimpu un ķiļķenu zupu, Būs pankūku balle ar „Alīdas” cigoriņu kafiju un godu uzdzeršanu. Noslēgumā zaļumballe ar Hāgenskalna muzikantiem.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV