Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kino Pagalmā Latvijas pirmizrādi piedzīvos filma "Kosmonauts"

Easyget.lv, 20.08.2013. 16:39

Rīgas āra kinoteātrī "Kino Pagalms" Latvijas pirmizrādi piedzīvos vērienīgais Spānijas kinodarbs “Kosmonauts” (2013) - zinātniskās fantastikas filma par Padomju Krievijas kosmosa projektu.

Ir 1975. gads. Nespēdams atgriezties uz Zemes, pirmais krievu kosmonauts, kurš ir nosūtīts uz Mēnesi, ir pasludināts par pazudušu. Tomēr caur spokainiem radiosignāliem viņš apgalvo, ka ir atgriezies… un nav atradis nevienu dzīvu dvēseli uz Zemes. Viņa nereālā klātbūtne un balss no nekurienes filmas gaitā lēni iznīcina viņa tuvo cilvēku pasauli.

Filma ir viens no lielākajiem veiksmīgi realizētiem kolektīvi finansētajiem projektiem - sākotnēji iecerēta kā īsfilma, “Kosmonauts” izauga par pilnmetrāžas darbu, un, pateicoties vairāk nekā 400 000 eiro ziedojumiem internetā, ir viens no veiksmīgākajiem kolektīvi finansētajiem projektiem vēsturē. Filmā piedalās vairāki latviešu aktieri - Gints Andžāns, Leonarda Ķestere-Kļaviņa, Ieva Puķe un citi.

Filma tiks demonstrēta piektdien, 23.augustā, plkst.22:00 Kino Pagalmā (Rīgā, Blaumaņa ielā 20).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV