Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ritums Ivanovs atklāj personālizstādi "Symbol of Illusion"

Easyget.lv, 20.08.2013. 17:48

Rietumu Bankas mākslas galerijā Rīgā atklāta pieprasītā Latvijas mūsdienu mākslinieka Rituma Ivanova personālizstāde "Symbol of Illusion". Izstādē redzamie darbi, izpildīti oriģinālajā fotoreālisma tehnikā, veltīti cilvēka dzīves īslaicīguma tēmai.
Ritums Ivanovs atklāj personālizstādi "Symbol of Illusion"

Ritums Ivanovs ir spilgts Latvijas mākslinieku jaunās paaudzes pārstāvis, kurš pratis ne tikai izveidot savu individuālo stilu, bet arī gūt plašu atzinību Austrumos un Rietumos. Pēdējo desmit gadu laikā viņa darbi ir bijuši izstādīti daudzās nozīmīgās izstādēs Latvijā, kā arī galerijās un lielās mākslas zālēs Maskavā, Parīzē, Vācijā un ASV. 2009. gadā Rituma Ivanova glezna "Frame 05" tika pārdota "Sotheby's" laikmetīgās mākslas sekcijā.

Ritums Ivanovs profesionālo izglītību ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijā un Humbolta Universitātē ASV. Pēdējos gados autors strādā fotoreālisma stilā, kura raksturīgākā iezīme ir gleznu radīšana uz fotogrāfisku tēlu pamata.

Šajā izstādē ir redzami mākslinieka jaunākie darbi, kurus apvieno dzīves metafizikas tēma.

"Agrāk es daudz portretēju, strādāju ar raksturiem, mīmiku, žestiem. Tie ir figurālās glezniecības stūrakmeņi. Taču, filozofējot un paplašinot savas apziņas horizontus ar meditāciju, es aizvien vairāk apzinājos, ka aiz portreta, kas atspoguļo mūsu galvu un seju, ir paslēpta cita struktūra - galvaskauss, kurš savukārt ir cilvēka zemes dzīves īslaicīguma un mainīguma simbols. Manas izstādes nosaukuma "Symbols & Illusions" mērķis ir atspoguļot to, cik plaši mēs uztveram dzīvi vai nāvi kā reālus notikumus, un saasināt uz to uzmanību. Šie simboli būtībā ir visai iluzori - it kā spēle ar dzīvi," saka mākslinieks.

Izstādes apmeklētāji uzsver mākslinieka tehnikas virtuozitāti un smalko kolorīta izjūtu, kas piešķir darbiem misticisma un simbolisma nokrāsu. Izstādē redzamo darbu mazliet provokatīvā tēma un vaļsirdīgie tēli skatītāju neatgrūž un pat nepārsteidz, neizraisa neveiklības sajūtu, bet rosina pārdomas par mūžīgajām tēmām, kuras piedāvājis mākslinieks.

Izstāde Rietumu galerijā būs skatāma līdz augusta beigām.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV