Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ģertrūdes ielas teātris ar izrādi „Četras naktis” viesosies Cēsīs

Easyget.lv, 21.08.2013. 09:24

Sestdien, 24. augustā, Cēsu iedzīvotāji un viesi tiek gaidīti uz Ģertrūdes ielas teātra izrādi „Četras naktis” Vecajā stacijas noliktavā.
Ģertrūdes ielas teātris ar izrādi „Četras naktis” viesosies Cēsīs

Režisora Andreja Jarovoja un dramaturģes Ingas Gailes trešais kopīgi veidotais iestudējums turpina iepriekšējos darbos (“Neuzticīgie”, 2009, Latvijas Nacionālajā teātrī, un “Āda”, 2011, Ģertrūdes ielas teātrī) aizsākto tēmu par cilvēku attiecībām mūsdienu pilsētā.

„Man likās saistoši apspēlēt to, kā prāts ar cilvēku izstrādā visādas viltības. Cilvēks bieži ir iztēlojies, ka otrs ir tāds, kāds viņš patiesībā nemaz nav. Un tad notiek visādas interesantas lietas. Tad arī sākas tā īstā dzīve," stāsta izrādes „Četras naktis” režisors Andrejs Jarovojs sarunā ar Latvijas Avīzes žurnālisti Marcianu Krauzi īsi pirms „Četras naktis” pirmizrādes, kas notika 2012.gada 28.septembrī.

Izrādes „Četras naktis” pamatā ir Fjodora Dostojevska stāsts “Baltās naktis” (1848), kurā aprakstītie notikumi, saglabājot sižeta līniju, no 19. gadsimta Pēterburgas ir pārcelti uz 21. gadsimta Rīgu. Iestudējumā piedalās aktieri Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis, tērpu māksliniece ir Ieva Veita, scenogrāfija tapa sadarbībā ar mākslinieci Laimdotu Steķi.

“.. izrāde tomēr atbruņo ar spēju runāt par jūtām kā kaut ko tīru (bet nekādā gadījumā ne puritāniskā izpratnē). Sapņotāja dzīves uztvere un mīlestība gan dramaturģes rakstītā, gan aktiera iemiesotā rakstura dēļ liekas tik dabiska, ne ideālistiska, ka gribas vaicāt – vai tiešām no dzīves pat to ir par daudz prasīt?” raksta teātra kritiķe Maija Treile izrādes „Četras naktis” recenzijā laikrakstā Kultūras Diena.

„Četras naktis” viesizrāde Cēsīs notiks Vecajā stacijas noliktavā, Noliktavas ielā 1. Izrādes sākums 20.00, ilgums 1h 20min. Biļetes iepriekšpārdošanā Cēsu Tūrisma informācijas centrā, Pils laukumā 9. Biļešu cena – četri lati, skolēniem, pensionāriem un Drauga kartes īpašniekiem – trīs lati.

Foto: Izrāde "Četras naktis". Foto (c) Anna Vilnīte

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV