Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Džūkstes Pasaku muzejā notiks Pasaku svētki

Easyget.lv, 21.08.2013. 12:32

31. augustā, sestdien, pulksten 13.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Lancenieku skola, Džūkstes pagasts, Tukuma novads) notiks Pasaku svētki.

Pasākums notiek, svinot pasaku tēva Ansa Larha-Puškaiša dzimšanas dienu, kā arī atvadas no vasaras, informē Džūkstes Pasaku muzeja vadītāja Dita Silava. Tā ir iespēja ģimenēm ar bērniem kopā pavadīt brīvo laiku pirms jaunā mācību gada sākuma.

Ceļojums kopā ar Pepiju Garzeķi, mērkaķīti un Pelīti Pīkstīti pa Pasaku tēva pēdām pasaku valstībā. Kopā ar pasaku varoņiem orientēties Pasaku tēva Gaismas pilī. Ar gudrību, spēku un labiem nedarbiņiem pārvarēt ceļā saliktos šķēršļus, ar atjautību atritināt pasaku kamoliņu, spēlēt Pepijas Garzeķes iecienītās spēles.

Izpaust radošumu ikviens varēs darbojoties radošajās darbnīcās, kurās būs iespējams katram izveidot savu veiksmes talismanu no māla, gaismas lukturi no stikla burciņām, no papīra izlocīt dažādus pasaku tēlus, spēlēt ēnu teātri un citas interesantas nodarbes, par kurām uzzināsiet, kad atnāksiet uz Pasaku svētkiem.

Izsalkumu remdēs dalībnieku pašu gatavotā „Rāceņu zupa,” nogurumu – stipruma zāles, septiņzālīšu tēja.
Pasaku svētku laikā apmeklētāji „Kapteiņa Garzeķa” tirdziņā varēs iegādāties dažādus lauku labumus no tuvām un tālām zemēm. Savukārt, zirgaudzētava ''Skudru staļļi'' parūpēsies par izjādi zirga pajūgā (1 Ls).
Līdzi jāņem labs garastāvoklis un ērti apavi. Ieejas maksa pasākumā: skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem: Ls 0,40 (Tukuma novada invalīdiem - bezmaksas), pieaugušajiem: Ls 0,80.

Autobraucēju zināšanai Džūkstes Pasaku muzejā var nokļūt braucot pa Tukuma-Jelgavas šoseju (22 km) vai Rīgas-Liepājas šoseju (55 km) un Apšupes krustojumā pagriežoties Tukuma virzienā (4 km).

Sīkāka informācija dzpm@inbox.lv 26513314

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV