Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Māla mākslas simpozijs Daugavpilī pulcē māksliniekus no vairākām valstīm

Easyget.lv, 21.08.2013. 13:32

Biedrība “Daugavpils Māla Mākslas Centrs” un Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centrs aicina apmeklēt Starptautiskā keramikas mākslas simpozija “LANDescape” noslēguma pasākumus 24. augustā Daugavpilī.

Plkst. 14:00 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta simpozija noslēguma izstāde „LANDescape. PĒCVĀRDS”, kur ikvienam būs iespēja apskatīt simpozija dalībnieku divu nedēļu radošā darba augļus. Mākslinieku radītie keramikas darbi, kas jau pašlaik ir ļoti daudzveidīgi, būdami par ikviena mākslinieka atšķirīgās individualitātes atspulgiem, tiks dažādoti arī ar uguns radītās nejaušības efektiem, apdedzinot tos vecajā Latgalē lielākajā podnieku malkas ceplī, kas atrodas Daugavpils Māla mākslas centrā un netika kurināts vairāk nekā 10 gadus. Izstādē būs redzams mākslinieku radošās sadarbības rezultāts, kas norāda uz to, cik vienojoša keramikas māksliniekiem ir „atkarība” no radīšanas. Radot keramikas darbus un iedvesmu smeļoties Daugavpils kultūrtelpā un Latgales dabā, mākslinieki atzinuši Daugavpili par īpašu vietu, ko grūti aprakstīt vārdiem, taču iespējams izprast jutekliski, iemūžinot izjustās emocijas savos mākslas darbos.

Simpozija noslēguma dienas kulminācija būs vērojama Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalmā no plkst. 20:00 līdz 22:00, kur notiks zviedru mākslinieku Karinas Krestas (Carina Cresta), Johana Helmana (Johan Hellman) un Katjas Koltas (Katia Colt) sniegtais keramikas uguns skulptūras atklāšanas šovs, kurā uguns liesmas un dzirksteles sliesies augšup cauri ķieģeļu balstiem, ieskaujot divus metrus augstu keramikas konstrukciju, kuras forma radīta iespaidus gūstot Daugavpils cietokšņa daudzajās arkās un ģeometriskajā cietokšņa uzbūvē. Apdedzinātā skulptūra kļūs par Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apkārtnes vides objektu, kas būs īpašs sadraudzības apliecinājums Latvijas un Zviedrijas attiecībām.

Neatņemama pasākuma sastāvdaļa būs Imanta Dakša – kliedzošā folka, akustiskā tehno un šamaniskās popmūzikas pamatlicēja un vienīgā pārstāvja Latvijā - muzikālā performance. Imants Daksis katru koncertu spēlē kā pēdējo, tādējādi izsaucot klausītāju vidū visdažādāko reakciju – no neviltotas sajūsmas līdz bailēm un neizpratnei. Apburošā uguns stihijas simbioze ar muzikālās performances vibrācijām radīs mistiskas sajūtas un neaizmirstamu izraušanās piedzīvojumu citā realitātē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV