Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rēzeknē notiks piektais multimediju festivāls Žavoronaks

Easyget.lv, 21.08.2013. 14:59

30. un 31.augustā Rēzeknē notiks multimediju festivāls Žavoronaks. Festivāls ar nelieliem pārtraukumiem kopš 2006.gada piedāvā baudīt dažāda veida – vizuālo, literāro, muzikālo un dejas mākslu.

30. augustā plkst. 16:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) tiks atklāta izstāde „Cylvāks”. Izstādē varēs baudīt vietējo mākslinieku gleznas, grafikas, fotogrāfijas un tēlniecības darbus, kuru mērķis ir apzināt un izvērtēt cilvēka iekšējās un ārējās pasaules mijiedarbību Latgales reģionālajā kontekstā. Tāpat tiks eksponēti arī šajā dienā tapušie plenēra mākslas darbi.

Pēc izstādes līdz plkst. 20:00 sekos akustiskās mūzikas koncerts ar bardu tradīcijas turpinātājiem – uzstāsies Mikus Straume (Rīga), Ilmārs (Rēzekne), Fred (Daugavpils), grupa „Bassa Nova trio”(Rēzekne) un „Шишки и табачок”(Rēzekne). Pasākuma gaitā apmeklētājiem būs iespēja arī pašiem izmēģināt savas mākslinieciskās prasmes nelielā performancē.

Pēc oficiālās daļas noslēguma viesi ir aicināti turpināt pasākumu intīmākā atmosfērā salona „Lāde” telpās, kur biedrības „Artistence” mākslinieki piedāvās pankūkas ar tēju, radošās darbnīcas u.c. sociālas aktivitātes.

31. augustā no plkst. 16:00 līdz 20:00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” (Krasta ielā 31, Rēzeknē) varēs izbaudīt muzikāli literāru šovu, ko atklās rakstniece Ieva Melgalve (Rīga) nupat iznākušā romāna „Mirušie nepiedod” priekšlasījumiem.

Pasākuma turpinājumā rēzekniešiem būs lieliska iespēja izbaudīt rokoperu „Krauklis”(The Raven) pēc Edgara Alana Po poēmas motīviem, kuru uz Rēzekni atved muzikālā apvienība „Pūce” (Rīga). Tāpat vakara gaitā varēs dzirdēt liriskus motīvus „Pūces” izpildījumā, redzēt rietumu un austrumu kultūru simbiozi dejā apvienības „Fusion Kin”(Rīga) izpildījumā. Vakara noslēgumā uzstāsies Rēzeknē jau dzirdētā postfolkloras grupa „Miglas Asni” (Rīga)., bet neformālā vakara daļa turpināsies salonā „Lāde”.

Festivālu rīko biedrība „Artistence”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV