Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LMC notiks mākslas kritiķa Viļņa Vēja lekcija

Easyget.lv, 22.08.2013. 09:58

Ceturtdien, 29. augustā, plkst. 18.30 Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā mākslas kritiķis Vilnis Vējš uzstāsies ar priekšlasījumu „Jaunā glezniecība: vai joprojām vienkārša?”, informē LMC pārstāve Elza Lāma.
LMC notiks mākslas kritiķa Viļņa Vēja lekcija

2010. gadā žurnālā „Studija” un interneta žurnālā „eurozine” tika publicēts mākslas kritiķa Viļņa Vēja raksts „Jaunā vienkāršība. 2000 -...”, kurā viņš šo pašizgudroto terminu attiecināja uz 21. gadsimta latviešu gleznotāju stilu, tai skaitā Magones Šarkovskas māksliniecisko rokrakstu. Kā jaunās vienkāršības raksturiezīme tika minēta gleznotāju atdzimusī interese par ikdienišķiem sižetiem, telpiskumu un fotogrāfisku skatījumu, apvienotu savdabīgā gleznieciskā askēzē.

Tagad, pēc trim gadiem, Vējš vēlreiz atskatīsies uz šo konceptu, un mēģinās noskaidrot – vai tas bijis pamatots un vai pagājušais laiks nav ienesis viņa ieskatos kādas korekcijas. Priekšlasījums tiks ilustrēts ar piemēriem no Andra Eglīša, Jāņa Avotiņa, Kaspara Bramberga un citu mākslinieku darbiem, kas tapuši pirms un pēc minētā raksta, iekļaujot arī tajā neminētus autorus. Koncepta plusi un mīnusi tiks vēlreiz pārskatīti, jo īpaši pievēršot uzmanību Magones Šarkovskas gleznotājas rokraksta attīstībai, ņemot vērā, ka tieši viņas izstāde patlaban apskatāma LMC Ofisa galerijā.

Lekcija norisināsies mākslinieces Magones Šarkovskas izstādes-darbnīcas „Velosipēda portrets ar boa“ ietvaros, kas līdz 20. septembrim skatāma Laikmetīgā mākslas centra Ofisa galerijā, Alberta ielā 13, 7. stāvā no 12.00 līdz 18.00. 19. septembrī plkst. 18.00 būs iespēja piedalīties izstādes noslēguma mielastā „Kūkošana ar mākslinieci”. Ieeja izstādē un dalība priekšlasījumā ir bez maksas.

Foto: Vilnis Vējš. Foto (c) Kristaps Kalns

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV