Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Daugavpilī norisināsies jauns teātra festivāls/darbnīca „Telpa Daugavpils”

Easyget.lv, 23.08.2013. 09:57

No 2. līdz 15. septembrim, Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēkā norisināsies teātra festivāls/darbnīca „Telpa Daugavpils”.
Daugavpilī norisināsies jauns teātra festivāls/darbnīca „Telpa Daugavpils”

Divu nedēļu laikā darbnīcā jaunie un topošie teātra jomas profesionāļi vieslektoru vadībā kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs piecas piecpadsmit minūtes garas teātra performances. Katrai no piecām komandām, kuras veidos režisors, scenogrāfs un dramaturgs, tiks piešķirta viena telpa hospitāļa ēkā, kurā ļauties teatrālam eksperimentam, iedvesmojoties no konkrētās vides. Festivāla noslēgumā 15. septembrī šie pieci darbi tiks nodoti vērtējumam teātra kritiķiem un lūgtajiem viesiem kā vienota izrāde.

Par norises vietu izvēloties unikālu vēsturisku būvi, festivāla dalībnieki tiks aicināti savu darbu radīšanā pievērst īpašu uzmanību telpas ne tikai kā fiziska jēdziena izpratnei, bet tvert to arī kā papildus „dalībnieku” uz spēles laukuma.

Darbnīcu ietvaros festivāla dalībniekiem un interesentiem tiks dota iespēja piedalīties ievērojamu teātra jomas profesionāļu meistarklasēs. Festivālā viesosies dramaturģe Natālija Vorožbita (Ukraina), kura ir viena no pazīstamākajiem Austrumeiropas jaunās dramaturģijas pārstāvjiem, viņas lugas uzvestas Anglijā, Latvijā, Krievijā un citur. Tāpat vieslekcijas lasīs Andrejs Urajevs (Krievija), kustību režisors un Krievijas prestižās teātra skolas MXAT pasniedzējs, kino un teātra režisore Valērija Surkova (Krievija).

Kopā ar Marka Rotko mākslas centrā notiekošās starptautiskās mākslinieku rezidences „Marks Rotko” dalībniekiem jaunie mākslinieki veidos instalācijas – „pieminekļus” festivāla ietvaros radītajām performancēm un to skartajām tēmām.

Šāda festivāla norise Daugavpilī būs unikāls teātra dzīves notikums, piešķirot jaunu nozīmi vienai no Daugavpils cietokšņa kompleksa ēkām, sniedzot neatkārtojamu pieredzi darbnīcas dalībniekiem, kā arī aizsākot jaunu teātra tradīciju Daugavpilī. Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir jaunais režisors Georgijs Surkovs.

Festivālā piedalīsies: režisori – Kristīne Vītola, Jānis Mūrnieks, Viesturs Roziņš, Valērija Surkova (Krievija), Lucyna Sosnowska (Polija); scenogrāfi - Einārs Timma, Oskars Točs, Berta Vilipsone, Elīna Milta, Dace Sloka; dramaturgi - Laura Luņeva, Justīne Kļava, Madara Rampāne, Matīss Gricmanis; kā arī aktieri – Laura Atelsone, Liene Sebre, Lauma Balode un Daugavpils teātra trupa.

Festivālu organizē Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils pašvaldību un Valsts Kultūrkapitāla fondu.
Papildus informācija festivāla mājas lapā : www.telpadaugavpils.lv

Foto: Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēka. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV