Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Survival kit 5 - "Absurda epizode no revolūcijas" un trakie zinātnieki

Easyget.lv, 23.08.2013. 11:32

Laikmetīgās mākslas centra (LMC) producētā festivāla „Survival kit 5” ietvaros mākslinieku komanda Ramona Buša Virtmane un Vladislavs Saveļjevs piedāvās piedalīties spēlē „Absurda epizode no reevolūcijas”, lai uz savas ādas izjustu revolūcijas eksotisko garšu un kļūtu par tās nozīmīgu veidojošo elementu. 
Survival kit 5 - "Absurda epizode no revolūcijas" un trakie zinātnieki

Sagaidot festivālu, tika runāts ar māksliniekiem par to, kas ir „lēnā revolūcija”, kur tā rodas, kā arī – kāda ir sajūta būt „trakajam zinātniekam” un kā palīdzēt cilvēkam pieņemt citu lomu ārpus savas „komforta zonas”.

Ramona Buša-Virtmane stāsta: „Absurdo epizodi no reevolūcijas” var nosaukt par performatīvo spēli 10 dalībniekiem par „Survival kit 5” piedāvāto tēmu „lēnā revolūcija”. Tas ir mākslas darbs, kuru var izspēlēt, piedzīvot, iejūtoties abstraktā, absurdā revolucionārajā realitātē. Līdzīgi katrai spēlei arī šai ir savi noteikumi, lomas un scenārijs. Dalībniekiem tiek piedāvāts veidot revolucionāro ideoloģiju, lasīt deklamācijas, paust viedokli. Protams, viss nav tik vienkārši. Spēle ir pilna ar negaidītiem pagriezieniem un intrigām.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV